5 TOP vaj, ki bi jih morale redno delati vse ženske po 50. letu

5 TOP vaj, ki bi jih morale redno delati vse ženske po 50. letu (foto: profimedia) profimedia
18. 4. 2021

Če 50. letna Jennifer Lopez lahko na polno športa, potem lahko tudi vi. Na vprašanje, kako vzdržuje svoje čvrsto telo vedno odgovori, da zdravo je in redno trenira. Ja, tudi zvezdnica nima posebnih prednosti - za zdravje in lepo postavo se je vredno potruditi, pravzaprav se je treba truditi vsak dan.

Redno gibanje je zares dobro tako za naše fizično kot psihično stanje, pa čeprav ne boste videti kot J.Lo. (no nekatere morda še bolje), se boste počutile mlade in v formi, a  še vedno boste imele modrost 50. letnic.

Strokovnjaki pravijo, da redna vadba pozitivno vpliva na več stvari: lažje obdržimo zdravo težo, zmanjša možnost za nastanek depresije, pomaga pri delovanju možganov ...

Zato je tu 5 TOP vaj za vse ženske pri 50+ letih

1. Sklece in deska

Dobre stare sklece so popolne za močne roke in zgornji del telesa. Odlična zbira je tudi deska, ki krepi tudi trebušne mišice in jedro našega telesa, ki je v teh letih že na zelo resni preizkušnji. Predlagamo vsaj petkrat po 10 do 12 sklec na dan in trikrat po 45 sekund deske.

profimedia

 

2. Veslanje

Veslanje je odlična aktivnost za celo telo. Lahko poskusite na napravi za veslanje v fitnesu, s prostimi utežmi, v kanuju ... Samo ponavljajte gibe za veslanje.

profimedia

3. Počepi  

Vsi počepi so zaželeni. Naredite nekaj klasičnih, nekaj sumo počepov pri katerih imate noge bolj narazen. Tudi pri počepih delajo številne mišice od tistih na nogah do tistih na trebuhu. Lahko v roke vzamete tudi uteži, a začnite pri lažjih.

profimedia

4. Izpadni koraki

Izpadni koraki so vaja, ki jo morate narediti na vsakem treningu. Lahko jih delate na mestu, z elastiko, hodite v izpadnih korakih ali z medicinsko žogo v roki. Že po nekaj tednih se boste čudili svojim mišicam.

profimedia

Več o različnih izpadnih korakih na tej povezavi.

5. Vaša izbira

To je vaja številka ena za vse ženske po 50. leti. Najdite nekaj, kar vas veseli in v čemer boste neskončno uživali. Ni pomembno kaj, samo da vam ne bo gibanje muka, ampak užitek. Joga, ples, hoja, hribolazenje, tek, plavanje, najdite nekaj kar ne boste želeli nikoli izpustiti.

profimedia

 

Pozor! Bodite prijazne do svojega telesa, saj so vaši sklepi prehodili že kar nekaj kilometrov in prenesli veliko teže, verjetno tudi nosečnost ali dve. Vse delajte po občutku, a vztrajno in dosledno. Vemo, da zmorete!