Nič več izgovorov! Odgovarjamo na vprašanje: kam v natrpanem dnevu naj spravim še raztezanje?

27. 4. 2022

Ker za raztezne vaje VEDNO zmanjka časa in nanje včasih "pozabimo" tudi pred vadbo, kaj šele da bi jih naredili kar tako čez dan, smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi jih boste izvajali večkrat. Telo vam bo hvaležno!

Slika 1/4

Vedno pomaga, da pomislite na to, kakšne dobre posledice vam nudi raztezanje: 

- izboljšana fleksibilnost in mobilnost

- opozarja na mišično neravnovesje

- ohlajanje ali ogrevanje telesa za vadbo

- sproščanje zategnjenosti in bolečin v mišicah

- sprostitev za telo in um

Tu pa je še nekaj nasvetov, kam v dnevu vključiti nekaj razteznih vaj. To lahko traja tudi samo nekaj minut, pa bo počutje že boljše. 

UPORABITE NAVADO, KI JO ŽE IMATE

Poslušate podcast, gledate kakšno nadaljevanko, kuhate? Vsem tem navadam lahko dodate raztezne vaje. Uporabite jih kot opornike za osvajanje novih navad, ki jih boste zgolj povezali s temi, ki jih že imate. Ko si na primer umivate zobe, brez težav stojite na eni nogi in si raztezate drugo nogo. Ko bodo na vrsti večerna poročila, vaša najljubša oddaja ali film, na tla razgrnite podlogo in naredite tiste vaje, ki jih boste v danem trenutku najbolj potrebovali. 

Razmislite, katere navade dopuščajo, da se vmes razmigate in ne pozabite, da vaje lahko trajajo le nekaj minut. Tudi če naredite samo eno, bo bolje kot nič!

Profimedia

Preverite tudi 3 vaje za izgorevanje maščob in oblikovanje trebušnih mišic, ki so definitivno učinkovitejše od trebušnjakov (po mnenju elitne športnice) ali pa Izziv z osebno trenerko Tjašo: Vedno pojdite iz cone udobja