Izziv z osebno trenerko Tjašo: Vedno pojdite iz cone udobja

Izziv z osebno trenerko Tjašo: Vedno pojdite iz cone udobja (foto: Tjaša Babnik Ferkov) Tjaša Babnik Ferkov
11. 8. 2022

Skupaj z osebno trenerko Tjašo smo pripravili izziv, s katerim boste do poletja osvojili nekaj zdravih navad in se jih lažje držali tudi na počitnicah. Ste z nami? 

Naše življenje je danes zelo zasedeno, zaradi česar zlahka spregledamo potrebo po rasti. Ko smo zadovoljni s svojim življenjem, se nagibamo k lahki poti, namesto da bi se izzivali, pridobili več znanja ali nove veščine. Ne rastemo, ko so stvari lahke. Šele ko boste izzivali sebe, se boste preobrazili.

Šest razlogov, zakaj bi se morali začeti »metati iz cone udobja« ​​že danes:

  1. Da se motivirate
  2. Novi izzivi odpirajo vaš um novim izkušnjam
  3. Izgubite strah pred neznanim
  4. Pomaga vam določiti svoje prioritete
  5. Opredeljuje vaše osebne in poklicne cilje
  6. Vodi do novih priložnosti
Namerni izzivi nas vodijo naprej

Izzivi bodo izboljšali vašo sposobnost, da se dvignete v vsaki situaciji. To je zato, ker poveča vašo samozavest. Ko se prisilimo narediti nekaj težkega, in to končamo, se naša samopodoba poveča. Če rečete "ne zmorem", potem nikoli ne boste. Pomembno je prepoznati moč, s katero se lahko izzovete. 

Izzivi nas učijo, da cenimo svojo moč in pogum

Za napredek je potrebno izzivati ​​sebe. Če je vaš cilj npr. dnevno narediti določeno število korakov ali se dobro prepotiti, mogoče umiriti ali se spočiti, se izzovite, da poiščete vadbeno rutino, ki vas bo pripravila na izpolnitev tega cilja! Ko se pripravljate na dosego svojega cilja, je pomembno, da naredite več kot le minimalno delo. Dokončanje izziva ne samo izboljša vaše spretnosti in znanja, ampak tudi pomaga krepiti prepričanje, da se lahko znova izzovete.

Izzivi nas samo naredijo močnejše

Z odločitvijo za težjo pot se boste počutili bolj zadovoljni in samozavestni. Ko se izzivamo, začnemo dojemati, kaj lahko dosežemo in večino časa smo presenečeni nad tem, kaj zmoremo.

Če ne veste, česa ste sposobni, vas bo to zadrževalo pred tem, kar resnično želite doseči.

Tjaša je pripravila 7 izzivov, ki jim bomo sledili, da bi izboljšali svoje počutje in v dan vpeljali kakšno novo navado. 

1. izziv: Dan brez sladkorja

2. izziv: Čist prostor - bister um

3. izziv: Kakšne so prednosti počepov?

4. izziv: Recept za hitro in slastno malico na poti

5. izziv: Vaje za del telesa, ki mu posvetimo premalo pozornosti (VIDEO)

Tjaša Babnik Ferkov

Avtorica vsebine: Tjaša Ferkov Babnik