To so skrivnosti žensk, ki telovadijo vsak dan (ja, tudi med prazniki in vikendi)

To so skrivnosti žensk, ki telovadijo vsak dan (ja, tudi med prazniki in vikendi) (foto: profimedia) profimedia
9. 12. 2019

Imajo na urniku le 3 stvari, so profesionalne atletinje ali nimajo prostega časa? 

Nič od tega pravzaprav. Tako kot vi so zelo zaposlene, tako v službi kot doma, a vendar vedno najdejo čas za vadbo. To so storile z nekaterimi navadami in triki, ki jih lahko uporabite tudi vi. 

  • Izbirajo aktivnosti, v katerih uživajo. Seveda vedno ne more biti tako, saj morajo za fit postavo in dobro formo opravljati tudi vadbe, ki jim niso najbolj pri srcu, vendar se vedno trudijo izbrati kar največ aktivnosti, ki v njih prebudijo vznemirjenje in veselje. Zato se tudi lažje spravijo v telovadnico. 

  • Vadba jih navdihuje. Takrat se v njihovih mislih utrnejo najboljše ideje ali pa ravno obratno: misli se spočijejo in očistijo, zato lahko kasneje bolje razmišljajo. Zaradi rednega gibanja se lahko igrajo z otroki, se lažje soočajo s fizičnimi bremeni vsak dan, so ponosne na svoje telo in se v svoji koži počutijo odlično. 

  • Za pomoč prosijo strokovnjake. Četudi niso bogate, si tu in tam privoščijo kakšno uro s trenerjem, ki jim pokaže pravilno izvajanje vaj ali pripravi trening. Ker telovadijo vsak dan, si želijo biti učinkovite, kar je možno le s pravilnim izvajanjem in smiselnim sestavljanjem treningov za celo telo. 

  • Vse vadbe načrtujejo na začetku tedna. Umestijo jih na urnik, zato kasneje ne morejo reči, da nimajo časa. Pri tem izkoristijo tudi raznolikost in preprečijo improvizacijo v fitnesu. Izberejo, kateri del telesa bodo krepile kateri dan in sestavijo vadbo. 

  • Vedo, kdaj imajo največ in najmanj energije. Zakaj je to pomembno? Ker bo vadba zagotovo bolj učinkovita, ko boste zbujeni in v polnem pogonu. Zato je ne načrtujejo po naporni službi ali tik pred spanjem. 

  • Obdajo se z ljudmi, ki so podobnega mišljenja. Telovadijo v družbi ali pa se družijo z ljudmi, ki jih pri tem podpirajo in tudi sami živijo enak življenjski slog. Precej logično, saj z nekom, ki vas nenehno kritizira, ne morete doseči dobrih rezultatov. 

  • Raziskujejo. Če bi vedno opravljale isto vadbo, bi jim postalo dolgčas, zato so odprtih mislih. Preizkusijo se tudi v stvareh, ki jih na prvi pogled ne razumejo ali se jim ne zdijo tako prijetne. In včasih najdejo novo najljubšo vadbo ali pa potrdijo, da določena vrsta športa res ni zanje. 

Preverite tudi kako preprečite širjenje prehlada v službi? ali pa pojdite na izlet ob morju. 

Priporočamo: Golte: naj vas očara pogled na Savinjske Alpe, Karavanke in Savinjsko dolino (+ nagradna igra za smučarske karte!)