Prigrizek in posladek v enem. Vzemite jih na pot, imejte jih v službi ali pa si jih privoščite po vadbi.
Sestavine za 8 do 10 kroglic:
- mala skodelica (120 ml) Bio ovsenih rahlih kosmičev Natura
- 2 žlici rozin (ali pa kar nasekljane čokolade)
- žlička kakava in žlička kokosovega sladkorja
- po ščep: morske soli, ingverja, kurkume, koriandra, kardamoma in cimeta,
- 3 zvrhane žlice arašidovega masla,
- 2 žlici agavinega sirupa
Priprava:
Najprej v veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine, nato pa primešajte še arašidovo maslo in agavin sirup.
Ko se sestavine sprimejo, z vlažnimi rokam oblikujte kroglice v velikosti oreha.
Kroglice hranite v zaprti posodi v hladilniku, kjer bi se morale obdržati vsaj tri dni. Če jih ne bo že prej zmanjkalo.
Namig:
Enegijske kroglice ohladite v zamrzovalniku in prelijte oz. pomočite v stopljeno čokolado.
Zakaj bio ovseni rahli kosmiči
Bio ovseni rahli kosmiči so za razliko od običajnih kosmičev tanjše rezani in zato bolj topni in nežni. In ker jih ni potrebno namakati, jih enostavno umešate z mlekom ali jogurtom ali uporabite v poljubnem receptu s kosmiči.
Lahko jih uporabite tudi tako: zmešajte jih s poljubnimi začimbami (cimet, piment, klinčki) in jih po želji popečete na ponvi. S toplimi prekrijete različne sladice ali jogurte.
Poskusite tudi naslednje recepte (video):
- Domače bombete iz moke iz pra žit
- Zajtrk v kozarčku z domačo granolo v prahu
- Slastna prosena kaša z rukolo in češnjevim paradižnikom