Slastni domači sladoledi

20. 4. 2016 | Vir: Lisa
Deli
Slastni domači sladoledi (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, lešnikovo, riževo, ovseno, kokosovo), sladilo in mešalnik.

Jagodni sladoled

Potrebujete:

  • 1 kg zamrznjenih jagod
  • 1 zamrznjena banana (preden jo zamrznete, jo morate olupiti)
  • javorjev sirup (lahko tud med)
  • mandljevo mleko (lahko tudi drugo rastlinsko mleko)

Priprava:

1. Banano narežite na koščke in jo dajte v zamrzovalnik. Tudi jagode, ki jih uporabite za sladoled, morajo biti zamrznjene (lahko jih prej sami zamrznete ali pa jih kupite).

2. Sadje zmiksajte v dobrem mešalniku, lahko poskusite tudi s paličnim mešalnikom, a boste potrebovali dlje časa. Za lažje mešanje dodajte 1/4 skodelice mleka.

3. Za lažje mešanje med oziroma javorjev sirup zmešajte s kokosovim, riževim ali mandljevim oljem, preden ju dodate preostalim sestavinam.

4. Sladoled dajte za nekaj ur zamrzniti, lahko pa ga tudi takoj jeste – po želji.

Preberite: Za kaj vse je dobro mandljevo mleko

Čokoladni sladoled za več oseb

Potrebujete:

  • 3 zamrznjene zrele banane (preden jih zamrznete, jih olupite)
  • 2–4 žlic surovega kakava v prahu
  • 5 žlic naribanega kokosa, lahko tudi zmletih oreščkov
  • cimet, klinčki, vanilja, limonina lupina, pomarančna lupina (po okusu)

Priprava:

Vse sestavine postavite v mešalnik in zmešajte ter lahko takoj postrezite.

Po želji lahko dodate vse, kar vam ustreza – od brusnic, surovega kakava, kokosa, koškov pomaranče, jabolk ...

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?