Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, lešnikovo, riževo, ovseno, kokosovo), sladilo in mešalnik.
Jagodni sladoled
Potrebujete:
- 1 kg zamrznjenih jagod
- 1 zamrznjena banana (preden jo zamrznete, jo morate olupiti)
- javorjev sirup (lahko tud med)
- mandljevo mleko (lahko tudi drugo rastlinsko mleko)
Priprava:
1. Banano narežite na koščke in jo dajte v zamrzovalnik. Tudi jagode, ki jih uporabite za sladoled, morajo biti zamrznjene (lahko jih prej sami zamrznete ali pa jih kupite).
2. Sadje zmiksajte v dobrem mešalniku, lahko poskusite tudi s paličnim mešalnikom, a boste potrebovali dlje časa. Za lažje mešanje dodajte 1/4 skodelice mleka.
3. Za lažje mešanje med oziroma javorjev sirup zmešajte s kokosovim, riževim ali mandljevim oljem, preden ju dodate preostalim sestavinam.
4. Sladoled dajte za nekaj ur zamrzniti, lahko pa ga tudi takoj jeste – po želji.
Preberite: Za kaj vse je dobro mandljevo mleko
Čokoladni sladoled za več oseb
Potrebujete:
- 3 zamrznjene zrele banane (preden jih zamrznete, jih olupite)
- 2–4 žlic surovega kakava v prahu
- 5 žlic naribanega kokosa, lahko tudi zmletih oreščkov
- cimet, klinčki, vanilja, limonina lupina, pomarančna lupina (po okusu)
Priprava:
Vse sestavine postavite v mešalnik in zmešajte ter lahko takoj postrezite.
Po želji lahko dodate vse, kar vam ustreza – od brusnic, surovega kakava, kokosa, koškov pomaranče, jabolk ...
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?