Indijski oreščki so polni zdravilnih lastnosti. Med drugim naj bi pomagali tudi pri ureditvi krvnega tlaka. Zakaj jih torej ne bi večkrat vključili v jedilnik. Morda namesto, da jih zobate tako, kar v obliki takšne sladice.
Sestavine:
- 4-6 žlic medu
- 1 žlica arašidovega masla
- 150 g grobo nasekljanih indijskih oreščkov
- pest nasekljanih rozin
- 50 g mletih mandljev
- 2 žlici mešanih semen
- ščepec himalajske soli
- stopljena čokolada za okras
Priprava:
Skupaj zmešamo med, arašidovo maslo, mlete mandlje in ščepec soli (masa pride zelo gosta). Nato dodamo še ostale sestavine.
Lepljivo zmes enakomerno porazdelom po pokaču. To najlažje naredimo tako, da vzamemo kos peki papirja, ga položimo preko zmesi in jo počasi potiskamo navzdol.
Pečemo na 150 °C cca. 22 do 24 minut.
Ohladimo, narežemo na kocke, okrasimo s stopljeno čokolado. Ploščice hranimo v hladilniku.
Čas priprave: 30 minut + hlajenje
Recept je pripravila: Mojca Perdih. Za spletno stran Malinca, kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?