Brez izgovorov: Dvojčici dokazujeta, da se lahko ČISTO VSAK preizkusi v jogi

Saj veste, tisti izgovori o tem, da nimate časa, niste dovolj gibljivi, ne poznate položajev, nimate ravnotežja ... Vse to bomo razbili in dokazali, da lahko tudi vi preizkusite jogo!

Brez izgovorov: Dvojčici dokazujeta, da se lahko ČISTO VSAK preizkusi v jogi (foto: Profimedia) Profimedia

Kaj, če bi vam povedali, da ste vsaj en jogijski položaj že izvedli pri vaši običajni vadbi? Joga ni le stoja na glavi in vrtoglavi položaji, ki jih lahko vidite na družbenih omrežjih. Je tudi globoko dihanje z zaprtimi očmi, ležanje na tleh z iztegnjenimi nogami in rokami, kakšna vaja, ki jo uporabite za raztezanje ... Če malo pobrskate po spletu za jogijskimi položaji, boste odkrili, da so vam nekateri precej znani. 

To smo torej razčistili. Mogoče imate predsodek o tem, da vas bolj sprosti druga oblika vadbe. Odlično, da ste našli vadbo, ki vas sprošča in napolni z energijo! A če joge še nikoli niste poskusili, ne morete vedeti, kakšen učinek bo imela na vas. Predlagamo, da nekaj položajev naredite pred spanjem, zjutraj, ali kadarkoli boste potrebovali umiritev. To lahko traja tudi slabih 10 minut. Presenečeni boste, kako hitro se lahko pomirite in razjasnite misli. 

Lahko naredite katerega od naslednjih položajev: 

POLOŽAJ OTROKA

Profimedia

POLOŽAJ TRUPLA

Profimedia

Za vas imamo še nekaj motivacije, ki vas dokončno prepriča, da joga pozna veliko različic položajev.

Sestri na svojem Instagramu prikazujeta, koliko različnih možnosti imate na voljo in kako lahko položaje prilagodite sebi. Za začetek sicer svetujemo, da se udeležite tečaja joge za začetnike, da boste prve korake naredili varno pod budnim očesom trenerja. 

Da boste kakšen položaj naredili tudi doma, sta tu dvojčici, ki vam bosta pokazali nekaj različic iste vaje (podrsajte desno). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yoga Practice (@yogapractice)

V pripisu sta zapisali: 

"Ali med jogo uporabljate različne variacije vaj? Po mojih izkušnjah se večina začetnikov otepa lažjih različic. Očitno so preveč ponosni, da bi poslušali svoje telo. Ne uporabljajo blokov (za jogo) ali drugih pripomočkov in želijo narediti enake položaje kot ljudje, ki se z jogo ukvarjajo že nekaj let. To je zanimiva in hkrati nadležna lastnost človeka."

Se strinjate z njima?

Če smo vas prepričali, je tu nekaj vadb, med katerimi morda najdete kaj zase: