7 dejanj, ki jih še zlasti, če ste v razmerju, ne bi smeli početi na socialnih omrežjih

7 dejanj, ki jih še zlasti, če ste v razmerju, ne bi smeli početi na socialnih omrežjih (foto: Profimedia) Profimedia
31. 3. 2023

Četudi je ločnica med virtualim in resničnim svetom zadnje čase vse bolj zabrisana, je na socialnih omrežjih vendarle dobro premisliti kaj javno objaviti in česa raje ne.

Kaj na socialnih omrežjih ni primerno početi, če ste v razmerju?

Hramba starih fotografij bivših partnerjev

Tudi če si na svojem Facebook profilu nikoli več ne boste ogledali starih fotografij, ki ste si jih objavili s svojim bivšim, jih bodo nekateri vaši prijatelji morda pogledali. Prav tako morebitni novi partner. Spoštujte svoje novo razmerje in izbrišite stare spletne spomine na pretekla razmerja.

Skrivanje razmerja

Če na vaših socialnih omrežjih ni nobenega dokaza, da ste v partnerskem razmerju - nobenih slik, statusov ali povezav, ki bi namigovale na to, vaš partner pa si želi biti priznan, vsaj občasno javno namignite, da ste oddani. Na tak način se bodo med drugim tudi samski virtualni prijatelji malce ohladili s svojimi »ženitnimi« ponudbami.

Pretirano izkazovanje svoje zasebnosti

Četudi ste sveže zaljubljeni, ni potrebno na socialnih omrežjih tega neprestano oznanjati. Raje izraze ljubkovanja in »zaljubljene« statuse na spletu uporabljajte v zmernih količinah.

Izognite se javnemu »pranju umazanega perila«

Če ste v resničnem razmerju, s partnerjem razrešujte svoje osebne stvari v realnih pogovorih. Prav tako konflikte. Izogibajte se reševanju konfliktov preko druažabnih omrežij, še posebej ne na zidu Facebooka. Nikoli ne uporabljajte socialnih omrežij kot prostora za poniževanje, izživljanje ali pasivno agresivnost nad partnerjem ali komerkoli drugim.

Skrivanje pogovorov pred partnerjem

Če pred partnerjem skrivate s kom se pogovarjate prek spleta, ker imate za to slabo vest, to ni dober znak. Socialna omrežja ne bi smela biti skrivnostni pobeg iz vašega razmerja. Če vašemu partnerju ni prijetno, da všečkate fotografije svojega bivšega ali se pogovarjate s preveč osvajalskim sodelavcem, spoštujte njegove/njene želje. Ne ogrožajte svojega partnerstva z nepomembnimi stvarmi.  

Objavljanje žgečkljivih fotografij

Raje se izognite nalaganju preveč razgaljenih fotografij na socialna omrežja. Prav tako ni primerno deliti fotografij v stilu svojega novega moškega, ki se »pravkar prebuja«. Nekatere stvari iz zasebnega življenja je bolje obdržati zase. Izraz spoštovanja do svojega partnerja je tudi to, da ne iščete pozornosti drugih s seksi pozami in provokativnimi statusi.

Skupni Facebook profil

Tudi če ste poročeni, deljenje Facebook profila ni ravno najbolj praktična poteza. Še vedno sta namreč dva individualna posameznika, ki imata tudi vsak svoj krog poznanstev iz celotnega življenja in nelagodno je, če posameznik, ki zaradi različnih razlogov želi stopiti v kontakt, sploh ne ve kdo je na drugi strani profila. V zdravem odnosu je vendarle nadvse dobrodošlo, da imata drug do drugega vsaj toliko zaupanja, da lahko poleg skupnega, izživita tudi individualne dele svojega življenja. 

Vir: yourtango.com

Morda vas bo zanimalo tudi:

Kako se bolečine in čustvene travme izražajo skozi intimno komunikacijo?