7 korakov za srečnejšo zvezo

7 korakov za srečnejšo zvezo (foto: profimedia) profimedia
27. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Za srečno ljubezensko življenje je potrebno veliko modrosti, a do tja vodi dolga pot.

Zato začnimo na začetku. Pripravili smo sedem ključnih vodil, ki vam bodo v veliko pomoč pri ustvarjanju srečnejše in uspešnejše zveze. .

1. Lepa beseda najde lepo mesto

Dandanes se vedno manj zavedamo, kako daleč nas lahko pelje lepa beseda ali nasmeh, isto velja za partersko zvezo. Življenje je polno opravkov in obveznosti, zato večkrat pozabimo biti prijazni. Vnesite prijaznost v interakcijo z vašim partnerjem. Vajino razmerje bo postalo trdnejše in bolj zdravo.

2. Smejta se skupaj

Pozitivna čustva, še posebej smeh lahko pozdravi zvezo in združuje ljudi. Smeh ima moč premagovanja ovir, ruši notranje napetosti in zmanjšuje stres. Že samo preprosta šala včasih pomaga, kadar hočemo razbiti kakšno napetost. Strokovnjaki pravijo, da smeh podaljšuje življenja, saj proizvaja koristne hormone, ki upočasnjujejo proces staranja. Še več ... smeh je odličen način da ostanete pozitivni in dobre volje.

3. Vsak ima slabe dneve

Vedeti morate, da ima lahko vsak včasih slab dan, česar si ne smete vzeti preveč osebno. Vsi smo včasih vpleteni v komplicirane situacije in se srečujemo s stresom na različnih področjih. Partnerja nikoli ne smete uporabljati kot ventil za sproščanje slabih in negativnih emocij.

Kadar stres ali slab dan doživlja partner, mu moramo dopustiti da si vzame prostor in čas zase, da se sooči s situacijo. Tega ne jemljite osebno, saj bo partner to cenil in bo posledično vajino razmerje še močnejše.

4. Odpuščanje je bistvenega pomena

Priznajmo si, dolgotrajna razmerja nikoli nebi obstajala, če si partnerja med seboj nebi znala odpuščati. Noben pač ni popoln, ne vi, ne vaš partner, vsi delamo napake in najbolje je za vse, da se jih naučimo sprejemati. Preteklost je preteklost in če partnerju neprestano očitamo preteklost, se harmonija v partnerstvu razblini, z njo pa tudi ljubezen. Uživajte v sedanjosti in naučite se odpuščati.

5. Komunicirajte čim bolj jasno

Zavedati se morate, da večina ljudi ni preveč dobra v branju misli. Veliko parov postane razočaranih med seboj, ker preprosto ne morejo brati misli drug drugega. Zakaj bi si morali brati misli? Ali ni lažje, da komuniciramo jasno, da se med seboj razumemo in točno vemo kaj se od nekoga pričakuje? Jasna komunikacija v zvezi vam bo prihranila veliko časa in živcev. Povsem normalno je, da poveste kaj si želite in da v partnerstvu ne uporabljaje ugank, ampak da jasno komunicirate med seboj.

6. Ohranjajta občutek pripadnosti

Vezanost kaže vašo ljubezen in pripadnost, ki jo imate do svojih najljubših. Pokažite svoja čustva in željo, da se zavežete s partnerjem, kar vam bo vzbudilo občutek pripadnosti in varnosti. Imeli boste občutek, da se lahko vedno, tudi v najhujših situacijah lahko zanesli na svojega partnerja, kar je temeljni del vsakega odnosa.

7. Ne prepirajta se v javnosti

Res je, da tudi najdaljše in najmočne zveze včasih pridejo na preizkušnjo. Večina dolgorajnih zvez nestrinjanja in konflikte jemlje kot stopničke do svetega grala (srečne zveze). Če ste resnično v neprijetni situaciji, partnerju namignite, da vam nekaj ni po godu, o tem pa se kasneje raje pogovorita doma. Pričkanje v javnosti za sabo namreč pripelje še dodatne občutke nelagodja, ki lahko resneje oškodujejo vašo zvezo.