Dejanja, ki kažejo, da je vajina zveza na majavih tleh

Dejanja, ki kažejo, da je vajina zveza na majavih tleh (foto: profimedia) profimedia
27. 11. 2018

Če se pogosto znajdeta v naslednjih situacijah, se je vajin odnos pričel krhati. Se prebijata skozi katero od naslednjih stvari?

“Ko bi vsaj bilo …”

Ne slepimo se, razmerja nikoli niso samo cvetoča in jih moramo včasih zakrpati. Vendar obdobje prestanemo in se spet veselimo lepih trenutkov. Kadar pa nenehno čutite, da vajin odnos potrebuje izboljšave in ne nehate ponavljati fraze, “ko bi bilo vsaj tako, potem bi bilo vse bolje”,  to ni le začasno. Vajina zveza drvi v prepad, in če ne bosta takoj ukrepala, se verjetno ne bo končalo lepo. Pogovorita se in ugotovita, kaj bi zares potrebovala, da bi bila skupaj ponovno srečna.

Pričakujete, da se bo partner zelo spremenil

Skupaj sta že toliko časa, da ste si pričeli predstavljati skupno prihodnost, vendar bi se partner moral korenito spremeniti, da bi zadostil vašim kriterijem. Pa je to pravično? Na začetku vam je bil všeč prav takšen, kot je, sedaj pa vas na njem moti skoraj vse. Ne morete zahtevati, da oseba spremeni svojo osebnost le zato, da vam bo bolj ustrezala. Morali se boste prilagoditi ali razmisliti, kako se bo vajin odnos nadaljeval.

Občutek imate, da vas partner ne razume

Nihče vas ne more razumeti v čisto vseh situacijah, lahko pa izkaže empatijo in skuša pomagati po svojih močeh. Nič ni narobe, če včasih čutite, da vas partner v določenem primeru ne razume. Problem nastane, ko se tako počutite ves čas in zaradi tega partnerju zaupate vedno manj stvari. Kmalu se ne bosta več pogovarjala o tem, kakšen dan sta imela in ali imata kakšne težave, pomanjkanje komunikacije pa na zvezo nima dobrega učinka.

Opravičujete se za svoja dejanja

Zalotili ste se ob opravičevanju, ker torkove večere preživljate v telovadnici ob vašem priljubljenem športu. Ali pa ker ste se dobili s prijateljem, namesto da bi večer preživeli s partnerjem. Bi se zares morali opravičevati zato, ker ste takšni, kot ste in se ne pretvarjate? Nikakor. Partnerja ne bi smela opustiti svojih hobijev in stvari, ki jih imata rada. Morala bi se uskladiti in ob vsem tem najti tudi čas zanju ter poiskati nekaj, kar lahko počneta skupaj.

Čas s partnerjem vas izčrpa

Bilo naj bi tako, da bi v razmerje veliko dali in še več dobili, vam pa se zdi, da neprenehoma vlagate čas in pozornost, v zameno pa ne dobite ničesar. To bo slej ko prej zanetilo prepir, in če težav ne rešite sproti, jim bosta kasneje še težje kos. Izrazite svoje pomisleke in povejte, česa si želite. Pogosto je težava le v tem, da mora eden od partnerjev drugemu povedati, kaj dela narobe in kaj bi moral narediti.

Veliko se prepirata, in to na napačen način

Ali obstaja pravilen način prepiranja? Seveda. Obe osebi bi morali drug drugemu prisluhniti in povedati svoje mnenje ter hkrati spoštovati nasprotnega. To ni lahko, še posebej takrat, ko ste zelo jezni. Zato je morda najbolje, da si s partnerjem vzameta nekaj trenutkov (ur ali en dan) za pomiritev in se nato pogovorita. Žaljivke, ki jih izgovorita, hudo prizadenejo in jih ne moreta več vzeti nazaj.

Preverite tudi: