"Partner me je prevaral, vendar ga sedaj hočem nazaj. Kako naj ga ponovno osvojim?" (osebna zgodba)

"Partner me je prevaral, vendar ga sedaj hočem nazaj. Kako naj ga ponovno osvojim?" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 3. 2023

Bi po prevari še hoteli ostati s svojim partnerjem? 

Nekateri pari so že dokazali, da se lahko odnos reši tudi po prevari, vendar si morata tega želeti oba. Potrebnega je veliko truda in terja veliko časa, preden si partner, ki je varal, ponovno pribori zaupanje. Kaj bi rekli glede na spodnjo situacijo? 

TEŽAVA:

"Sva mlad par z dobrimi službami, aktivnim spolnim življenjem in veliko prijatelji, zato bi si vsak mislil, da sva srečna. Ampak ne, 3 mesece nazaj sva se razšla in tega nikakor ne morem preboleti. 

Skoraj eno leto sem opažala, da z njim nekaj ni vredu. Spolni odnosi so potekali precej mehansko, on ni bil tako prisoten kot jaz. Ni me hotel veliko poljubljati in hitro potem je obrnil hrbet in rekel, da bo zaspal. Velikokrat je delal pozno ali si izmislil kaj, da sploh ni prišel domov tisti večer. 

Mislila sem, da se dobiva z drugo žensko, zato sem najela zasebnega detektiva. 

Moja predvidevanja so se izkazala za resnična, saj je detektiv ugotovil, da se videva s precej starejšo žensko v njegovi službi. Ko sem ga soočila z dokazi, je samo spakiral svoje stvari in odšel. 

Vem, da ne bi smela grdo govoriti o drugih, vendar je ženska zares grozna. Je 15 let starejša od njega in kljub temu nosi kratka krila, visoke petke, ima rumeno blond lase in umetno zagorelo polt. Želi izgledati mladostno in profesionalno.

Moj fant se ji je za hrbtom pogosto posmehoval. Ena stvar, ki jo ima in v kateri je boljša, pa je denar. Vedno hodi na draga potovanja in vozi dober avto. Očitno dobiva finančno podporo svojega bivšega in prepričana sem, da hodi v službo samo zato, da je obdana z mlajšimi moškimi. 

Tako sem jezna nanj in nanjo, vendar ga še vedno ljubim. Kako naj ga dobim nazaj?"

ODGOVOR: 

Odgovarja psihologinja Laura Collins:

"So situacije in razmerja, ko menim, da bi partnerja lahko poskusila znova in si oprostila nezvestobo, vendar to žal ni ena od njih. Vem, da trpiš in v tem čustvenem stanju težko razmišljaš, a verjemi mi, ko ti rečem, da ga ne želiš nazaj. 

Ne pričakujem, da boš hvalila žensko, s katero je odšel, vendar zanemari to, kdo je in kakšna je. Dejstvo je, da te je varal skoraj celo leto in bi s tem nadaljeval, če ga ti ne bi soočila z dokazi. Potem je samo odšel brez pojasnila ali opravičila. 

Ugibam, da če se ne bi zapletel z žensko v službi, bi se s katero drugo. 

Morda med njima zveza ne bo trajala, vendar ostani močna, če se bo kdaj hotel vrniti k tebi. Reci mu odločen ne!

3 mesece ni dovolj za celjenje srca. Obdaj se z družino in prijatelji, ob katerih se boš počutila ljubljeno. Uživaj samsko življenje. 

Daj si dovolj časa, da okrevaš po tej izdaji in poskusi biti odprta za novo razmerje, v katerem te bo partner cenil in spoštoval."

Vir: Metro.co

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Alenka Košir: "Neustrezna obutev lahko pripelje do nešteto težav":