Te lastnosti izdajo partnerja, ki vara: jih ima tudi vaš partner?

Te lastnosti izdajo partnerja, ki vara: jih ima tudi vaš partner? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 6. 2023

Ste pri drugi polovici opazili spodnje simptome? 

Ni nujno, da vas bo partner s temi lastnostmi prevaral, a obstaja velika verjetnost, da mu bo to slej ko prej prišlo na misel. Če ga prepoznate v spodnjih opisih, bodite pozorni na njegovo/njeno vedenje. 

Partnerji, ki počnejo naslednje, pogosto varajo: 

Ima "nove" prijatelje nasprotnega spola

Čez čas spoznate partnerjeve prijatelje in veste, koliko jih je nasprotnega spola, zato se ne obremenjujete, ko se z njimi dobi na pijači. Kadar pa sklepa vedno nova prijateljstva, zbira številke in se z novimi prijatelji dobiva sam, upravičeno postanete sumničavi. Obstaja namreč veliko priložnosti za flirtanje ali kaj več. 

Želi si spremembe

Vam je partner omenil kaj v zvezi z intimnostjo, kar želi poskusiti? In ne vključuje le vaju, pač pa še kakšnega prijatelja ali neznanca? Očitno si želi pozornosti druge osebe in hoče to narediti na vam sprejemljiv način. 

Išče vznemirjenje in adrenalin

Ali je partner začel gledati pornografijo, morda sam odhaja v kavarno ali ven "na sprehod"? Če je ob tem minila cela večnost, odkar sta bila strastna med rjuhami, ali pa opravita "na hitro", potem očitno potrebuje več adrenalina in išče novo vznemirjenje. In kaj je bolj vznemirljivega od skrivnega razmerja? 

Spremenil je mnenje o prevari

Sta imela kakšen pogovor o tem, kaj za vaju pomeni prevara? Možno je, da je partner glede tega (in še česa) spremenil mnenje. Če je kar naenkrat to nekako opravičljivo ali išče načine, kako bi prevara bila sprejemljiva, morda kaj načrtuje. 

Stalno misli na seks

Kadar opazite, da partner misli samo o seksu, govori o njem, se smeji šalam na ta račun in obnaša kot pubertetnik, je mogoče tudi sam pomislil, da bi imel spolne odnose še s kom drugim. 

Oddaljuje se

Partner vam bo večkrat potožil, da potrebuje več časa zase, več svobode in mogoče celo, da ga omejujete. Izgovor je lahko, da je to samo faza, ki jo mora preiti, ali da bo za oba bolje, če več časa preživita vsak zase. 

In medtem ko je pomembno, da imata v odnosu tudi čas zase, je precej čudno, če vam to začne govoriti kar naenkrat, brez očitnega razloga, posebno če se žže sedaj večkrat družita vsak s svojimi prijatelji ter si dovolita nekaj  svobode. 

Vedno ima izgovor ali "alibi"

Vedno zapusti dom z dobrim razlogom in razlago, tudi če je niste zahtevali. Prej temu ni posvečal veliko pozornosti, sedaj pa mu je pomembno, da veste, kam gre. In ko ga vprašate, kaj je počel, natanko našteje, kdo vse je bil z njim, kje je bil, kaj je jedel ... 

Ko vam kar naenkrat daje alibije, čeprav zanje niti ne vprašate, se nekaj pripravlja ... 

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Kineziologinji: "Če želimo poslušati svoje telo, ga moramo najprej res zelo dobro poznati"