TO v resnici najbolj osreči moške (ni družina, seks ali zdravje)

TO v resnici najbolj osreči moške (ni družina, seks ali zdravje) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 11. 2022

Presenečeni boste, kaj osrečuje moške. Na prvem mestu niso družina, seks ali zdravje!

Morda je še pred leti veljalo, da je moškim v odnosu mar samo za spolnost, a danes vemo, da temu ni tako. Vseeno pa trdni odnosi ter družina niso tisti, ki najbolj osrečujejo moške...

Kaj najbolj osrečuje moške?

Pri podjetju Harry's so v sodelovanju z University College London in psihologom Johnom Barryjem izvedli raziskavo, v katero je bilo vključenih 5.000 moških različnih starosti, ras, spolne usmerjenosti, stopnje izobrazbe in dohodka.

Cilj raziskave je bilo ugotoviti komponento, ki igra največjo vlogo pri sreči in splošnem zadovoljstvu moških.

Rezultati so pokazali, da na njihovo srečo najbolj vpliva kariera: če so zadovoljni z delom, ki ga opravljajo, bodo bolj zadovoljni tudi v življenju. Izkazalo se je tudi, da jih še posebej osrečuje občutek, da njihovo delo, trud in talenti vplivajo na uspeh podjetja, v katerem so zaposleni. Obenem jim veliko pomeni, da imajo dobre odnose s sodelavci in da so v službi cenjeni.

Moški, ki delajo in so zadovoljni s svojim delom, so bolj pomirjeni sami s seboj. Vse ostalo: zadovoljstvo z zasebnim življenjem, seks, zdravje odnosi in prijateljstva je manj pomembno kot njegovo zadovoljstvo z delom, trdijo avtorji te študije.

Moški, ki so srečni in zadovoljni s svojim življenjem, pa so lahko tudi boljši partnerji, starši in prijatelji. Služba, ki jih izpolnjuje, lahko tako pripomore tudi k izboljšavam na drugih področjih v življenju.

Vir: citymagazine.danas.rs