Zaradi teh razlogov je spolnost po 40. letu boljša

Zaradi teh razlogov je spolnost po 40. letu boljša (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2022

Kljub temu, da ljudje verjamejo, da gre spolnost po 40. letu navzdol, znanstveniki ugotavljajo, da se spolnost z leti izboljšuje. 

Pogosteje sicer seksajo 20-letniki, toda v seksu bolj uživajo 40-letniki, saj so zaradi svojih izkušenj bolj seznanjeni s svojimi željami in užitki ter tudi vedo kako to doseči. 

Dejstva, ki nakazujejo, da je seks z leti boljši

Različne raziskave, ki so bile opravljene med obema spoloma, so pokazale, da spolni odnosi postanejo boljši v 40-letih. Zakaj?

Ženske bolj poznajo svoje telo in dosegajo več orgazmov

Užitek žensk v seksu se z leti povečuje. Po raziskavah sodeč se z leti v spolnosti počuti bolj suvereno 54 odstotkov žensk. Približno 40 odstotkov žensk v zgodnjih 20-ih ima težave z doseganjem orgazma, medtem ko jih je v 40-ih takšnih 20 odstotkov.  

Več samozavesti

Prav tako so ženske z leti bolj samozavestne in ker bolj poznajo svoje telo ter svoj užitek. Rezultat je boljši seks. Pri seksu v 20-ih gre za eksperimentiranje, preizkušanje novih stvari in spoznavanje sebe, medtem, ko kasneje z izkušnjami točno vedo kaj želijo in kako to doseči.  

S samozavestjo pride želja po avanturi in divjem seksu

Ljudje naj bi v 40. letih postali bolj avanturistični in se radi poslužujejo tudi novih in vznemirljivih položajev ter seksa na različnih mestih.  

Zreli moški z leti uživajo v kakovostnejši spolnosti

Moški v poznih najstniških letih ali zgodnjih 20-ih, se lahko hitreje spolno navdušijo in veliko pogosteje seksajo, toda pogosto so preveč impulzivni in nesamozavestni v spolnosti. Zrelejši moški imajo več potenciala in izkušenj, da dosežejo seksualnost v zrelejši in kakovostnejši obliki.  

Seks v zakonu je z leti boljši

Čeprav je veliko ljudi mnenja, da je spolnost v zakonu dolgočasna, raziskave kažejo ravno nasprotno in sicer, da večina zakoncev, ki živijo v srečnem zakonu, zadovoljno prakticira užitek v dvoje. Prav tako so zadovoljni s svojimi spolnimi odnosi, ki z leti postajajo boljši in intenzivnejši s tistimi v mlajših letih.

Z dozorevanjem se spolno zadovoljstvo povečuje

V raziskavi, ki so jo izvedli na Univerzi v Manchestru, 80 odstotkov spolno aktivnih moških, starejših od 50 let, priznava, da so zadovoljni s svojim spolnim življenjem, prav tako tudi 85 odstotkov spolno aktivnih žensk, starih od 60 do 69 let. Obstaja napačno prepričanje, da seks pripada mladim, toda čeprav se pogostost spolnosti spreminja, še vedno ostaja pomemben del življenja.

Preverite še: To so 4 misli, ki se podijo moškim po glavi, ko vidijo golo žensko    Ali pa: Razčistimo: ali spolni odnosi zares vplivajo na imunski sistem?