Česa fit ljudje NE počnejo (in zato vedno ostanejo v formi)

Česa fit ljudje NE počnejo (in zato vedno ostanejo v formi) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 1. 2022

Poglejmo si, čemu se fit ljudje izogibajo in zakaj so vedno v zavidanja vredni formi. 

Ne držijo se diet

Pa ravno zanje bi rekli, da precej pazijo pri prehrani, kajne? Drži, ampak ne z dietami. Svoje mišljenje in navade raje usmerijo v ustvarjanje zdravega življenjskega sloga, ki ga bodo lahko (in ga že) vzdrževali vedno.

Torej brez velikih prepovedi, ne odpovejo se stvarem, ki jih imajo najraje, ampak jih nadomestijo z bolj zdravimi različicami in predvsem uživajo v hrani. Obroki niso nekaj stresnega, ampak čas za sproščanje in druženje. 

Ne udeležijo se vadb, ki jim niso všeč

Vadbe ne želijo povezovati s stresom, obveznostjo in nečem negativnim. Zato enostavno opustijo tečaj joge, če opazijo, da to ni zanje. Ali ne tečejo, če jih tek zares ne pritegne. 

Namesto tega izberejo aktivnosti, v katerih uživajo in se jih veselijo. Seveda se je pri vsaki vadbi potrebno potruditi in nikomur ni do smeha, ko od sebe daje zadnje atome moči, ampak v celoti šport povezujejo s pozitivno energijo in takšno mišljenje jih vodi naprej. 

Ne pretiravajo z vadbo

Še posebej ne na začetku, ko nimajo veliko kondicije. Zavedajo se, da večjih ciljev ne bodo dosegli čez noč, niti če se poškodujejo med vadbo. Zato načrtujejo treninge tako, da formo gradijo postopno in počasi napredujejo. 

Nič sramotnega se jim ne zdi, ko si vzamejo dan za počitek. In kadar ga potrebujejo več, si ga toliko tudi vzamejo. 

Ne družijo se z ljudmi, ki spodbijajo njihove cilje

Osebe, ki so v njihovem življenjskem slogu našle veliko pomanjkljivosti, so že zdavnaj izločili iz svojega družabnega kroga. Prav tako se ne družijo z osebami, ki jih praznijo s svojo negativno energijo. Imajo prijatelje, ki jih spodbujajo na poti in jim stojijo ob strani, ko jim spodleti. Takšne, ki motivirajo in ne takšnih, ki jih vlečejo na dno. 

Dobro premislijo, s kom bodo preživljali svoj čas. 

Ne ležijo na kavču

No, včasih tudi, ko si zaslužijo počitek. Na splošno pa poskrbijo, da je prosti čas aktiven. Zavedajo se, da je premalo, če se gibamo le med vadbo, zato si omislijo hobije, ki jih spodbujajo k temu, da so aktivni. 

Zato jih boste le redko videli popoldne poležavati na kavču pred televizijo. Namesto tega se bodo raje igrali z otroki, šli na sprehod, ustvarjali, se odpravili na izlet ...