Elan v pričakovanju zime in lepih trenutkov na snegu

Elan v pričakovanju zime in lepih trenutkov na snegu (foto: Samo Vidic) Samo Vidic
29. 11. 2022 Promocijsko sporočilo

Elan, družba, ki že od leta 1945 let ročno izdeluje smuči 100% v Slovenskih Alpah, verjame, da se v prav vsakem od nas skriva dober smučar, ki lahko uživa na snegu.  Elan že več kot 75 let izdeluje najboljše smuči na svetu, ki zbližujejo prijatelje in družine, pomagajo ustvarjati trajne spomine na lepe trenutke v gorah in navdihujejo naslednje generacije za nadaljevanje tradicije smučanja. 

Smučanje lahko vidimo kot paradoks. Je individualen šport, ki je zares prijeten šele, ko ga izvajamo v skupini. 

Elan je sinonim za dobre čase in najbolje se imamo vedno v družbi prijateljev in družine v naročju gora. Naj gre za družinski izlet za konec tedna na najljubši kraj v bližini ali avanturo s prijatelji daleč od množic, vedno je najlepše, ko smo obkroženi s svojimi najbližjimi. Prava lepota smučanja se skriva v čustvih in občutkih, ko se lahko smejimo, nasmehnemo in po čudovitem dnevu stisnemo roke prijateljem, ne glede na to, ali smo naredili popoln zavoj na smučišču, se podili po globokem celcu ali samo sproščeno zavijali po progah. Izkušnje, avanture in ustvarjanje nepozabnih spominov v dobri družbi imajo skupno točko - lepe trenutke. 

V Elanu verjamejo, da lahko ima prav vsak izjemno smučarsko izkušnjo. Prav zato že desetletja iščejo in razvijajo nove rešitve z enim samim ciljem - da bi celostna izkušnja smučanja postala boljša za vse, od začetnikov do mojstrov. Skozi desetletja premikanja meja v oblikovanju - od stranskih lokov in konstrukcijskih rešitev do materialov in proizvodnih procesov - iščejo nove izzive v razvoju izdelkov najvišje kakovosti z vrhunskimi zmogljivostmi. Pri Elanu so predani le enemu cilju: izpolniti obljubo, da bo za Elanove smučarje prav vsak dan na smučeh najlepši dan na snegu.

Samo Vidic

Vsak kos opreme, ki nosi ime Elan, je zagotovilo za trajno kakovost in zavezo trajnostnemu spoštovanju okolja. Njihova naravna trajnostna naravnanost je globoko zakoreninjena vrednota in hkrati odgovornost, ki od samega začetka oblikuje Elanov poslovni duh in usmerja proizvodne metode. Proizvodnja na eni sami lokaciji, v Begunjah, jim omogoča učinkovit prenos inovativnih rešitev v proizvodnjo, učinkovito prilagajanje proizvodnih procesov ter neprekinjen prenos znanja skozi generacije. Elanovci radi ponosno poudarijo, da so vse naše smuči izdelane v moderni proizvodnji, ker gre vsak par smuči skozi mnogo skrbnih rok mojstrov izdelave smuči. 

Elan je danes edino svetovno podjetje za proizvodnjo smuči, ki 100-odstotno uporablja zeleno električno energijo in lahko zagotovi, da so vsi izdelki v celoti zasnovani, oblikovani, testirani in ročno proizvedeni na eni sami lokaciji v slovenskih Alpah, s poudarkom na trajnosti dobavne verige, saj 99 % surovin za izdelavo smuči prihaja iz Evropske unije, od tega skoraj 70 % iz območja največ 400 kilometrov od tovarne Elan.

Navdihujejo jih sodelavci, ki živijo blagovno znamko in nesebično delijo svoje navdušenje, znanje in predanost. V letošnji zimi s ponosom podpirajo svojo največjo ekipo ambasadorjev v zgodovini blagovne znamke, od najuspešnejših svetovnih tekmovalcev v smučarskem krosu do gorskih pustolovcev, mamic, očetov, prijateljev in sanjačev, in prav vsak član Elanove ekipe navdihuje vedno lepe trenutke.

Samo Vidic

Mladi so naslednja generacija

Mladi so naslednja generacija smučarjev in pri Elanu se dobro zavedamo pomena dostopnosti športa in zagotavljanja možnosti, da otroci lahko postanejo navdušeni smučarji. Elan že več kot deset let podpira lokalne smučarske šole z donacijami svojih izdelkov.  V regijah, kjer je doma turno smučanje, Elan donira tudi komplete za turno smučanje, s katerimi pomagamo razvijati zdrav način življenja.

»Smučanje je najboljša aktivnost v naravi za prijatelje in družine ne glede na smučarsko znanje. Zato s ponosom podpiramo tudi osnovne šole, ki organizirajo izobraževalne programe za mlade smučarje,« je povedala globalna direktorica blagovne znamke Melanja Korošec.

Poleg donacij opreme za otroke Elan s ponosom podpira tudi tekmovalce, učitelje in gorske vodnike, ki delajo z otroki, jih spodbujajo k aktivnostim v naravi in piljenju spretnosti na turnih smučeh. Ob vsem tem pa Elan ostaja zavezan razvoju boljših produktov, ki omogočajo hitrejše napredovanje, več zavojev in več dobrih časov.

Samo Vidic

»Investicija v mlade je investicija v prihodnost našega športa,« pravi Melanja Korošec. »Dobro poznamo pomen ključnih trenutkov v razvoju smučarjev, zato želimo za njih ustvarjati najboljše produkte in hkrati omogočiti smučarske izkušnje, ki bodo ustvarile nove smučarske navdušence.«

Nova kolekcija smuči 2022/23

Ko se temperature znižujejo in pričakovanje zimskih pustolovščin počasi raste, kolekcija smuči za sezono 2022/23 prinaša nekaj za vsakogar. 

»Elan znova in znova izboljšuje smuči in druge izdelke za smučanje in z njo dviguje pričakovanja s ciljem, da bi se prav vsi smučarji v gorah doživljali lepe trenutke s prijatelji in družino,« je povedala direktorica blagovne znamke Elan Melanja Korošec. »Kolekcija za prihajajočo zimo je izraz naše želje po ustvarjanju čudovitih trenutkov med smučanjem,« je še dodala globalna direktorica blagovne znamke Melanja Korošec.

Elanove inovacije, tehnično in tehnološko odličnost ter vizualno privlačnost so prepoznale tudi žirije številnih svetovno priznanih institucij, ki podeljujejo nagrade za najbolj dovršene izdelke. Seznam nagrad in priznanj, ki so jih prejeli Elanovi izdelki, je dolg in obsežen. In ta tradicija se nadaljuje leto za letom. Letos je Elanova kolekcija smuči za sezono 2022/23 prejela več kot 65 različnih nagrad. Nagrade so dokaz inovativnosti naših izdelkov, hkrati predstavljajo priznanje našemu delu in načinu razmišljanja, ki temelji na osredotočenosti na smučarja.

Samo Vidic

Elan navdihuje smučarje po vsem svetu, da znova in znova doživljajo čudovite dni v gorah. Ko se smučarski način življenja sreča s prijatelji in družino, so to vedno lepi trenutki. In to je bistvo smučanja, bistvo Elana.

Sledi @elanskis in uživaj zimske trenutke z Elanom. 

O Elanu

Sedež družbe Elan je v Begunjah na Gorenjskem, med Julijskimi Alpami in Jadranskim morjem. To so kraji, v katerih se je smučanje rodilo in kraji, ki bodo še dolgo pisali smučarsko zgodovino. Pri Elanu smo vedno verjeli, da se smučar skriva v prav vsakem od nas, zato sodelujemo z vrhunskimi smučarji, kot so Ingemar Stenmark, Filip Flisar, Kelsey Serva, Glen Plake in številni drugi, ki Elanu pomagajo navdihniti in podpirati najmlajše smučarje po svetu in jim omogočiti hitro napredovanje. V prav vsakem od nas se skriva smučar in tam, kjer so smučarji, so vedno dobri časi.

Elan je dolgoletni proizvajalec smuči iz slovenskih Alp s skoraj 80 leti izkušenj v oblikovanju in izdelavi najboljših smuči na svetu za prijatelje in družine, ki uživajo v smučanju in si želijo zabave in dobrih časov v gorah. Nagrade na testih in priznanja za oblikovanje leto za letom pričajo, da inovativni izdelki odražajo tradicijo blagovne znamke in zavezo ne le izdelovanju smuči, temveč izdelovanju BOLJŠIH smuči, ki smučarjem prinašajo nepozabne trenutke v gorah. Obiščite nas na naslovu: www.elanskis.com

Samo Vidic