Najemi električni skiro in se zapelji po obali!

Najemi električni skiro in se zapelji po obali! (foto: mikmik) mikmik
10. 4. 2019

Bi najeli skiro in se z njim peljali ob morju? Od petka naprej bo to mogoče!

Start-up podjetje MikMik na slovenskem trgu ekskluzivno predstavlja sistem izposoje električnih skirojev brez polnilnih postaj. Uporabnik prek mobilne aplikacije na zemljevidu poišče najbližji skiro, ki ga po končani vožnji, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, lahko preprosto parkira na željeni končni destinaciji. Sistem, v nasprotju z drugimi ponudniki prevoznih sredstev, deluje brez glavnega terminala in postajališč. Po vožnji lahko skiro pusti, kjerkoli želi, pravila parkiranja pa so navedena v aplikaciji, v aplikaciji skiro tudi zaklene. Naslednji uporabnik lahko skiro najde prek vgrajenega GPS-sledilnika. Skiro lahko s polno baterijo prevozi do 25 kilometrov in doseže do 15 kilometrov na uro.

Zanimiv je tako za mlade, kot za poslovneže ali turiste, ki si lahko na ta način ogledajo mesto.

Predstavitev bo v petek, 12. aprila, med 11. in 17. uro v Portorožu na Trgu prekomorskih brigad, kjer bodo obiskovalci lahko preizkusili novo MikMik doživetje, poklepetali s člani razvojne ekipe in sodelovali v nagradni igri. Uradni del predstavitve bo ob 12. uri.

Gre za novo dimenzijo e- mobilnosti v Sloveniji, s katero želijo v MikMik-u zmanjšati odvisnost od osebnih avtomobilov in prihodnjim generacijam prepustiti čistejši in bolj zdrav planet. Za življenje v mestih ima takšna oblika prevoza veliko prednosti. Prinaša namreč cenovno dostopen mestni prevoz ter hitro in enostavno mobilnost na mikrolokacijo. ​Zato želijo mestom zagotoviti nove učinkovite možnosti mobilnosti in dopolniti sisteme javnega prevoza, ob minimizaciji neželenih stranskih učinkov.

Inovativna rešitev torej ne bo samo uporabna, temveč bo izboljšala tudi kvaliteto življenja prebivalcev. Prispevala bo k živahnejšem utripu v mestnih središčih in občanom omogočila hitro mobilnost, ki jih bo pri vsakodnevnih opravkih razvajala z zadovoljstvom. Izposoja skiroja bo možna prek mobilne aplikacije, katero si bodo uporabniki lahko brezplačno naložili iz spletne trgovine.

Več najdete na mikmik.si ali na Facebook strani MikMik