'Plavajmo za druge!'

'Plavajmo za druge!' (foto: Shutterstock) Shutterstock
31. 8. 2011

Zadnjo nedeljo v septembru bo v Žusterni potekala dobrodelna plavalna prireditev 'Plavajmo skupaj', namenjena za učenje plavanja otrok iz socialno šibkejših družin.

Program prireditve

Robert Slapar, član ŠD Riba, bo izvedel najdaljši plavalni podvig v Sloveniji – preplaval bo 43 km slovenske obale, od sečoveljskih Solin prek Izole do Debelega rtiča in nazaj do Kopra. Ves čas plavanja ga bo spremljala ladja, na kateri bodo navigator, spremljevalec, zdravnik, snemalec in njegovi prijatelji.

Robertu v spodbudo se bo istočasno v Žusterni odvijal maraton za veterane in rekreativce vseh starosti, ki bodo plavali na razdaljah enega ali dveh kilometrov, tekmovali v najdaljši preplavani razdalji v šestih urah in v maratonu za ekipe (2 – 6 tekmovalcev). En kilometer dolga plavalna proga bo postavljena in označena pri kajak klubu v Žusterni, za varnost plavalcev pa bodo poskrbeli izkušeni kajakaši. Del štartnine (5 EUR) bomo podarili v dobrodelne namene za učenje plavanja otrok iz socialno šibkejših družin.

Ekipa Timinga Ljubljana bo udeležencem maratona merila preplavane čase in razdalje. Prvič bomo preplavano razdaljo in čas merili z elektronskim čipom za enkratno uporabo. Cena čipa je
vključena v štartnino.

Na ploščadi Kajak kluba bo poleg prostora za druženje in okrepčevalnice tudi prostor, kjer bo organizirano varstvo za otroke tekmovalcev in obiskovalcev. Poleg tega bomo na prizorišču zbirali donacije za integracijo otroka s posebnimi potrebami, Beneta Pallares Tasevskega, v normalno okolje.

Urnik:

  • 10.00 Zbor in prijava udeležencev:
  • 11.00 Start na 1 oz. 2 km (rekreativno in veteransko DP v odprtih vodah 2011) in 6 – urni maraton
  • 17:00 Razglasitev rezultatov ni podelitev nagrad in priznanj najboljšim ter žrebanje privlačnih
    nagrad za udeležence.
  • sprejem Roberta, ki bo priplaval v cilj

Štartnina:18 EUR

Informacije in prijave: info@riba-drustvo.si in 041 365 542 ali 031 742 782.

Ob prijavi navedite: ime in priimek, naslov, klub, e- naslov in razdaljo na kateri boste tekmovali: a) 1km, b) 2km, 3) 6-urni maraton, 4) 6-urni maraton ekip (navedite člane ekipe in njihovo ime. Plavati morajo vsi prijavljeni tekmovalci.)

V primeru slabega vremena bo plavanje na 2 km potekalo v Olimpijskem bazenu Koper.