Atomic smučarski čevlji memory fit - za popolno prileganje v 12 minutah

Atomic smučarski čevlji memory fit - za popolno prileganje v 12 minutah (foto: Promocijski material) Promocijski material
4. 12. 2014

Pri Atomicu so razvili tehnologijo toplotne obdelave smučarskega čevlja memory fit, ki med kratkim in preprostim procesom obdelave zagotavlja maksimalno prileganje smučarskih čevljev iz serij Hawx in Redster.

Manšeta, zunanja školjka in notranji vložek se pri tem prilagodijo obliki stopala, in to obliko ohranijo. Plastika memory fit, katere glavna sestavina je memolink, ki omogoča lažje preoblikovanje in boljše raztezne lastnosti plastike, se ravno prav razširi in odlično objame stopalo. Prednji del stopala se lahko razširi za šest, predel gležnja pa za deset milimetrov.

Memory fit zagotavlja popolno prilagajanje stopalu in je eden najhitrejših načinov toplotne obdelave smučarskih čevljev na svetu. Potrebnih je le pet minut, da se zunanja školjka in manšeta segrejeta na primerno temperaturo, celoten proces preoblikovanja pa traja pičlih 12 minut.

Proces je sestavljen iz treh korakov:

  • Segrevanje zunanje školje poteka pri temperaturi 117 stopinj Celzija,
  • po petih minutah je treba vstaviti notranji vložek in čevelj obuti ter dve minuti stati pri miru, da se pravilno oblikuje.
  • Po končanem oblikovanju moramo smučarski čevelj popolnoma ohladiti, tako da ga za pet minut ovijemo v hladilni ovoj. S tem je proces končan, udobje in oprijem pa popolna.

Hawx - popolno razmerje nadzora, oprijema in udobja

Atomic smučarski čevlji HawxIzmed vseh novosti na področju Atomicovih smučarskih čevljev brez dvoma izstopa prenova modela Hawx.

Obdržali so izjemno udobno širino čevlja, dodali tehnologijo memory fit, izolacijo 3M thinsulate in tehnologijo power shift, ki omogoča spreminjanje fleksa in trdote smučarskega čevlja. Prav tako so pri Atomicu prestavili točke i-flex s strani smučarskega čevlja na podplat in tako zagotovili še naravnejše gibanje stopala in boljši položaj na smučeh.

Smučarski čevlji Hawx so zaradi izjemno lahke izdelave najlažji do zdaj ter zagotavljajo popolno razmerje nadzora, agresivnega oprijema in udobja.

Več na: www.atomic.com