Mokrine / Nassfeld – smučarski raj za prave smučarje

7. 1. 2016 Promocijsko sporočilo

Smučišče Mokrine / Nassfeld leži v neposredni bližini Slovenije in je eno izmed top 10 avstrijskih smučišč. Navdušuje s 110 kilometri urejenih prog in 30 sodobnimi žičniškimi napravami ter svoje goste preseneča s številnimi ugodnostmi. Od Ljubljane je smučišče oddaljeno 140 kilometrov oz. dve uri vožnje.

Smučišče navdušuje tako zahtevne smučarje in deskarje kot tudi družine in začetnike. Zaradi svoje posebne mikroklime smučišče Mokrine / Nassfeld nima težav s snegom, kadar pa narava kljub temu ponagaja, smučarske proge dodatno zasnežijo s snežnimi topovi.

Ena glavnih novosti sezone so širše proge, ki bodo smučarjem omogočile nepozabno karvanje po brezhibno urejenih smučiščih.

Ljubitelje smučanja in deskanja izven urejenih prog (freeriding) čakajo številna območja, kjer se lahko naužijejo občutka popolne svobode. Samo tisti, ki ste že poskusili, veste, kakšen užitek je smuka po nedotaknjenih strminah, prekritih s svežim pršičem. In tega boste v Nassfeldu našli v izobilju. Tisti, ki tega še niste doživeli, morate poskusiti!

Ljubiteljem prostega sloga je namenjen snežni park. V njem se lahko ljubitelji adrenalinskega smučanja in deskanja preizkusijo in naučijo novih trikov. V snežnem parku so proge, namenjene tako začetnikom, kot tudi proge, namenjene izkušenim ljubiteljem tega sloga.

Skozi vse leto čakajo družine številna presenečenja in ugodnosti. Ob sobotah stane celodnevna smučarska vozovnica za otroke do 10 let le 10 evrov, pred glavno sezono in po njenem izteku pa lahko otroci do 10. leta smučajo povsem brezplačno. Na smučišču je organiziran otroški smučarski tečaj, organizirane so smučarske šole, možna pa je tudi ugodna izposoja smučarske opreme. Prav tako bo vse obiskovalce navdušila nova 6-sedežnica z ogrevanimi sedeži, zaščitnimi pokrovi in otroškimi varovali.

Če vas bo premagala utrujenost ali lakota, je ob progi kar 25 smučarskih koč in restavracij, smučišče pa je opremljeno z brezplačno internetno povezavo.

Obiščite smučarski raj in se prepričajte sami! Več na tej povezavi.