Nassfeld (Mokrine) – smučanje na progah, kjer sije sonce!

27. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Vedno bele strmine, obsijane s soncem, in razgled, ki obsega čudovito alpsko panoramo med avstrijsko Ziljsko dolino in italijansko Kanalsko dolino. Takšno je smučanje v Mokrinah, kjer na svoj račun pridejo profesionalni športniki, rekreativci in smučarske družine. Za popoln smučarski dan poskrbi 30 sodobnih žičnic in kar 110 kilometrov smučarskih prog.

 

Zimska sezona je pred vrati in navdušeni smučarji in deskarji že pripravljajo opremo ter načrtujejo prve odhode počitnice. Ostaja samo vprašanje, kje boste letos deležni največ zabave na belih strminah. Naš nasvet: Uživajte na smučarskih počitnicah v Mokrinah z obilo sonca in edinstvene gorske panorame. Tukaj je pet razlogov, zakaj bo največje smučišče v južnih Alpah pospešilo bitje srca vsem ljubiteljem zimskih športov!

 

Kdor jih obišče, jih obožuje

Schneeloch (snežna luknja), kot domačini radi pravijo Mokrinam, odlikuje izjemna mikroklima, ki zahvaljujoč vplivu jadranskega podnebja od začetka decembra do sredine aprila zagotavlja smučišča z obilo snežnih padavin, v povprečju celo okoli 4,5 metra na zimo. Ko pridete na počitnice v Mokrine, vam s kar 390 napravami za ustvarjanje snega pripravijo 110 kilometrov odličnih smučišč. Slednja so vso zimo obsijana s soncem, saj ga je v Mokrinah povprečno kar 850 ur na sezono.

 

Pri njih se Schmäh združuje z italijansko Dolce Vito

Če vam po jutru, preživetem na smučišču, v želodcu že pošteno kruli, naj vam povemo, da lačne smučarje v Mokrinah prav radi razvajajo. Ne samo, da vas na počivališčih ob progah čakajo z lokalnimi dobrotami, na slastno kosilo lahko odsmučate tudi čez mejo v Italijo. V Mokrinah tako Korošci združujejo "Schmäh" z italijansko "dolce vito"!

 

 

Veselje na belih strminah za vso družino

Približno 300 hektarov njihovih smučišč je kot ustvarjenih za otroke in družine! Na vsakem 'vogalu' vas pričakuje 30 sodobnih žičniških naprav in kar 110 kilometrov prog. In najboljše pri tem − navdušenje, ki se pri otrocih sproži ob vsaki novi smučarski progi, se zagotovo prenese tudi na starše. Bodite torej pozorni na informativne table 'Nice Surprise' (lepo presenečenje) in smučanje na novo odkrijte z otroškimi očmi! Medtem ko bodo mlajši otroci uživali v snežnih vragolijah, pa si vaši najstniki lahko dajo duška s smučanjem po progah, ki zagotavljajo veliko adrenalina in akcije. Starši pa boste še posebej uživali na rdeči, modri in črni progi s pogledom na Hohe Tauern in Grossglockner na severu ter na Dolomite s tremi vrhovi ali Julijske Alpe na jugu.

Ugodne družinske počitnice:

√ Pod geslom "Mokrine smučarsko presenečenje − vabljeni otroci", od 7. 12. do 22. 12. 2018, od 6. 1. do 19. 1. 2019 in od 17. 3. do 22. 4. 2019 , otroci do vključno 9. leta starosti s smučarsko vozovnico v sobi s starši spijo brezplačno.

√ Po posebni ceni, za samo 30 € na dan, lahko rezervirate paket (Mokrine smučarsko presenečenje) za smučarski tečaj in smučarsko opremo za otroke.  

Ob sobotah smučanje za otroke do 10. leta plačate samo 10 evrov. Z nočnim bivanjem pa prejmete ˝Ski for free˝, smučarsko karto za smučanje na Weißbriachu brezplačno. Ta družinska smučarska destinacija ponuja štiri kilometre smučišč, vadišče z otroškim dvigalom, čarobne proge in žičnice. Vse je majhno, a lepo!

 

 

Deskanje v Mokrinah

Od 7. decembra 2018 lahko navdušenci nad zimskimi športi v Mokrinah tudi deskajo in osvajajo najrazličnejša pobočja. Drugi vikend v decembru pa se bo na Ski & Party sezona resnično začela. Na dogodku "Zvoki vina", 23. marca 2019, bodo mladi vinarji na snegu predstavljali svoje žlahtne kapljice, kar bo verjetno najbolj nenavaden vinski sejem v Avstriji. Kmalu zatem prihaja Tressdorfer Alm, ki združuje dva žanra (smučanje in Heavy Metal), ki ne bi mogla biti bolj različna, "Full Metal Mountain Days" (29. in 30. marca 2019) pa oboževalcem tovrstne glasbe prinaša ekskluzivni nočni koncert na prostem, Millennium Express Heavy Metal. 5. in 6. aprila pa se bo Mokrine-Schlagergipfel zibal in pel, ko bodo prijetno vzdušje ustvarjali največji glasbeni hiti.

 

Moto Mokrin je "lepo presenečenje"

Zahvaljujoč številnim majhnim in velikim presenečenjem, se boste vsak dan v Mokrinah počutili kot za božič. Tudi tako imenovani ˝Fantje presenečenj˝ med drugim zmeraj znova pričarajo nasmeh na obraz obiskovalcev z brezplačnim "Schmuswaxln" – povabilom na servis smuči ali pijačo za ogrevanje − ter tako naredijo vaš dan še bolj nepozaben.

Izkoristite svoje počitnice

Smučišče Mokrine vam celo zimo nudi privlačne ugodnosti in pavšale. Pod motom 'Nice Surprise' prejmete obilo cenovnih in storitvenih ugodnosti. Pustite se presenetiti njihovim ugodnim ponudbam in rezervirajte svoj paket prek spleta že danes. Njihovi svetovalci za pomoč strankam vam bodo z veseljem postregli z osebnim nasvetom.

Privlačne in vseobsegajoče ponudbe pomenijo, da obiskovalci Mokrin dobijo več za svoj denar. Oglejte si najnovejše ponudbe in rezervirajte na spletu. Ekipa vam bo z veseljem pomagala pri vseh vprašanjih.

Značke: Mokrine