Vsi se radi občasno posladkamo z doma narejenimi sladicami, a prav za njihovo pripravo nam pogosto zmanjka časa.
Zato smo izbrali tri recepte za odlične sladice, katerih priprava ni zahtevna in vam res ne vzame veliko časa. Še posebej bodo nad njimi navdušeni ljubitelji sladic s sadjem.
1 Skutna krema s sadjem
Za 4 osebe potrebujete:
• 1 zavitek praška za vaniljev puding
• 2–3 žlice drobno mletega sladkorja
• 400 ml mleka
• 250 g skute
• 30 g masla
• 6 žlic gozdnih sadežev
• metine lističe za okrasitev
2 Sladica s piškoti in sadjem
Za 4 osebe potrebujete:
• 1 žlico moke
• 300 ml mleka
• košček sredice vaniljevega stroka
• 3 rumenjake
• 80 g sladkorja v prahu
• 300 g sadja
• 300 g bebi piškotov
1 Moko vtepite v hladno mleko, dodajte sredico stroka vanilje ter vse skupaj zavrite. Med vretjem ves čas mešajte.
2 V kovinski skledi penasto stepite rumenjake in sladkor v prahu. Skledo postavite nad vročo vodno kopel, ves čas stepajte in nato postopoma dodajte še vroče mleko. Stepajte, dokler se masa ne zgosti, ne sme pa vreti.
3 Sadje očistite in ga zrežite na drobne koščke. Porazdelite ga po skodelicah ali kozarčkih, dodajte bebi piškote in vse skupaj prelijte z vročo kremo.
3 Hitra sladica za jagodami in bebi piškoti
Za 4 osebe potrebujete:
• 300 g lahke kisle smetane
• 200 g jagod
• 10 bebi piškotov
• 1 žlico agavinega sirupa
Priprava:
1 Očistite jagode in jih zrežite na tanke rezine. Dno ovalne sklede obložite z bebi piškoti in jih prekrijte z dvema tretjinama smetane. Po njej razporedite nekaj rezin jagod in jih nakapajte s sirupom.
2 Pokrijte s preostalimi piškoti, prekrijte s preostalo kremo in jagodami in tudi te nakapajte s sirupom.
3 Pokrijte s folijo za živila in desert za 1 uro postavite v hladilnik.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija