Mogoče je čas, da poizkusite drugačen hamburger...
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g ajde
- sol
- 200 g krompirja
- 100 g korenja
- 8 vejic peteršilja
- 2 jajci
- 4 žlice drobtin
- 1 žlico krompirjevega škroba
- 2 stroka česna
- sveže mleti črni poper
- olje za cvrenje
- 50 g paradižnikov
- 1 rdečo čebulo
- 2 solatna srčka
Za pomako:
- 5 žlic kečapa
- 5 žlic majoneze
- 2 žlici dijonske gorčice
In še:
- 4 bombete
- 10 g rukole
- zelišča za okrasitev
Priprava:
1 Ajdo skuhajte po navodilih z embalaže v vreli slani vodi in jo po kuhanju odcedite. Krompir skuhajte v oblicah. Po kuhanju naj se ohladi, nato pa ga olupite in drobno nastrgajte. Dodajte nastrgano korenje, sesekljan peteršilj, ajdo, jajci, krompirjev škrob, strt česen in sol ter vse skupaj temeljito zmešajte.
2 Iz mešanice naredite 4 burgerje in jih na segretem olju z vsake strani pecite po 7 minut. V tem času paradižnik in rdečo čebulo zrežite na rezine, solato pa oplaknite. Zmešajte kečap, majonezo in dijonsko gorčico. Bombete prepolovite, jih malce popecite in nato obložite z burgerji, pomako in burgerje okrasite s svežimi zelišči ali rukolo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem