Zavitek, ki bo zagotovo teknil!
Za 12 kosov potrebujete:
- 200 g ajdove moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 rumenjak • javorjev sirup
Za nadev:
- 250 g sliv (ali drugega sadja)
- 200 g ajde
- 500 ml mleka
- 50 g drobno mletega sladkorja
- ščepec cimeta
- 3 žlice masla
- 100 g sesekljanih orehov
Priprava:
1. Moko in sladkor presejte v skledo, dodajte koščke masla in rumenjak ter zgnetite mehko in voljno testo. Nato ga za 1 uro postavite v hladilnik. Oplaknite in obrišite slive, odstranite koščice in sadje zrežite na koščke.
2. Ajdi dodajte mleko in pustite, da na srednji temperaturi lahno vre približno 10 minut. Nato jo gladko pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite jo s sladkorjem in cimetom ter primešajte še maslo in pol sesekljanih orehov. Počakajte, da se nadev ohladi.
3. Testo na pomokani površini tanko razvaljajte, ga obložite z ajdovim nadevom in prekrijte s koščki sadja. Testo zvijte in ga potresite s preostalimi orehi. Zavitek položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pred serviranjem ga oblijte z javorjevim sirupom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?