Za ljubitelje ajde ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g oluščene ajde
- sol
- 800 g krompirja
- 2 korenčka
- 2 žlici masti + mast za namastitev ponve
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 300 g prekajene svinjske potrebušine
- sveže mleti črni poper
- 1 žličko posušenega majarona
- 100 g čedarja
- svež majaron za okrasitev
Priprava:
1 Ajdo oplaknite s hladno vodo in jo stresite v kozico s 400 ml vrele slane vode. Kozico pokrijte in ajdo pustite lahno vreti še 5 minut. Kozico nato odstavite in ajdo pustite stati še 15 minut. Nato jo odcedite. Olupite krompir in korenje, ju zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v drugi kozici slane vode.
2 V nepregorni ponvi segrejte mast in na njej stekleno popra žite sesekljano čebulo in rezine česna. Nato primešajte še meso in ga popecite. Primešajte še ajdo in vse skupaj začinite
s soljo, poprom in majaronom.
3 Nato dodajte odcejen krompir in korenje. Premešajte in mešanico stresite v namaščeno nepregorno ponev. Potresite z nastrganim sirom in jed približno 5 minut pecite v pečici,
segreti na 200 stopinj. Potresite z majaronom in postrezite. Zraven lahko ponudite še kislo zelje.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa