Omaka lepo povdari okus mesa
Sestavine za 4 osebe
- pol žlice olja
- 1 čebula
- 1 majhen rdeči čili
- 1 strok česna
- 1 žlica rjavega sladkorja
- pol skodelice arašidovega masla
- 1 žlička sojine omake
- pol skodelice kokosovega mleka
- 1 žlička čilijevih kosmičev
Priprava
V posodi segrejte olje in na njem popecite drobno sesekljano čebulo in čili. Po 4 minutah dodajte še česen in čez nekaj časa še sladkor. Karamelizirajte in primešajte arašidovo maslo in sojino omako. Prilijte kokosovo mleko in omako pokuhajte.
Omako pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s čilijevimi kosmiči. Postrezite jo k piščančjim nabodalom in kumarični omaki.
Čas priprave: približno 20 minut
Na osebo približno 190 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 9 g