Zraven pa še slastni šampinjoni
Za 4 osebe potrebujete
- 1 žlico instant kave
- 1 žličko kakava v prahu
- 1 žličko rjavega sladkorja
- 1 ščepec kajenskega popra
- sol, poper
- 4 ramsteake (po približno 150 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 125 g šampinjonov
- 1 čebulo
- 100 g smetane
- 200 ml juhe
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zmešajte kavo, kakav, sladkor in začimbe. Steake oplaknite, jih osušite in z obeh strani natrite z mešanico.
V ponvi segrejte olje in na njem steake pecite z vsake strani po 1 minuto. Nato jih položite v plitev pekač in jih 6 minut pecite še v pečici. Po treh minutah jih obrnite. Meso nato pokrijte z aluminijasto folijo in ga pustite počivati pri sobni temperaturi.
Gobe očistite in jih zrežite na majhne koščke. Čebulo olupite, jo zrežite na kocke in jo stekleno popražite na 1 žlici olja. Dodajte gobe in jih med stalnim mešanjem pecite približno 5 minut. Dodajte smetano in juho, malce pokuhajte in omako začinite. Gobovo omako postrezite s steaki.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 3 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit