Debela paradižnikova palačinka, natrgana v ponvi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 125 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- sol in poper
- 1 žličko sladke mlete paprike
- 1 žličko posušenega origana
- 1 šopek bazilike
- 1 strok česna
- 30 g parmezana (sveže nastrganega)
- 4 žlice oljčnega olja
- 30 g orehov
- 3 paradižnike
- 2 žlici masla
Priprava:
1. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z mlekom. Nato primešajte še moko, pecilni prašek, sol, papriko in origano.
2. Za pripravo pesta oplaknite baziliko in jo otresite do suhega. Sesekljajte olupljen česen. Oboje skupaj s parmezanom, oljem in 4 žlicami vode stresite v visoko posodo. V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite orehe. Stresite k preostalim sestavinam in s paličnim mešalnikom ukašite pesto. Začinite ga s soljo in poprom.
3. Paradižnike zrežite na četrtine, jim odstranite semenje, jih nato zrežite na drobne kocke in jih skupaj s pestom vmešajte v testo. Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno primešajte s kuhalnico.
4. V večji ponvi segrejte maslo in vanj vlijte maso, tako da se lepo razporedi po vsej ponvi. Na srednji temperaturi palačinke pecite približno 3 minute, da se spodnji deli lepo zapečejo. Nato nekoliko zmanjšajte temperaturo in jih pecite še 5 do 6 minut. Palačinko razrežite na štiri dele, jih obrnite in jih popecite še z druge strani. Nato jo natrgajte z vilicami in koščke obračajte in pecite tako dolgo, dokler ne bodo lepo hrustljavi. Če želite, jed okrasite še z baziliko.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?