Okusno in sočno s pridihom Italije ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- olivno olje
- 250 g mletega mesa
- 50 g paradižnikove mezge
- 100 g češnjevih paradižnikov
- sol, sveže mleti poper
- 8 vejic bazilike
- 1 večjo bageto
- 80 g nastrganega parmezana
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte. Oplaknite češnjeve paradižnike in jih zrežite na četrtine.
2 V ponvi segrejte olje in na njem lahno popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso, med mešanjem pa meso drobljivo popecite. Dodajte paradižnikovo mezgo in paradižnike. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter prilijte 200 ml vode. Ponev pokrijte in vse skupaj ob občasnem mešanju dušite 40 minut. Če je treba, dodajte vodo. Na koncu primešajte polovico lističev bazilike.
3 Bageto zrežite na rezine in jih premažite z mesno mešanico. Potresite z nastrganim parmezanom in jih 5 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko jih postrežete, jih okrasite s preostalo baziliko.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem