Bamigoreng

9. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bamigoreng

Mmmmm... naj zadiši po Kitajski.

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g filejev piščančjih prsi
  • 6 mladih čebul
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 majhne pak choje
  • sol
  • 2 majhna rdeča čilija
  • 3 cm svežega ingverja
  • 300 g repkov velikih kozic
  • 350 g tankih kitajskih jajčnih rezancev
  • 3–4 žlice arašidovega olja
  • 1 žličko sladkorja
  • 3–4 žlice svetle sojine omake
  • približno 75 ml juhe

Priprava

Meso zrežite na rezine, mlado čebulo pa na koščke. Čebulo in česen lupite ter na drobno sesekljajte. Pak choi zrežite na četrtine in ga od 2 do 3 minute blanširajte v vreli osoljeni vodi. Nato ga na cedilu prelijte z mrzlo vodo in ga odcedite. Čili očistite in na drobno sesekljajte. Ingver olupite in prav tako na drobno sesekljajte. Kozice oplaknite in osušite.

Rezance skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže in jih odcedite. Popecite jih na vročem olju in jih poberite iz ponve. V ponvi od 2 do 3 minute pecite piščanca, obe čebuli, pak choi in česen. Dodajte čili, ingver in kozice ter pražite še od 3 do 4 minute. Začinite s soljo, sladkorjem in sojino omako. Prilijte juho, vmešajte rezance in jed med mešanjem pregrejte.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 70 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"