Mmmmm... naj zadiši po Kitajski.
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g filejev piščančjih prsi
- 6 mladih čebul
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 4 majhne pak choje
- sol
- 2 majhna rdeča čilija
- 3 cm svežega ingverja
- 300 g repkov velikih kozic
- 350 g tankih kitajskih jajčnih rezancev
- 3–4 žlice arašidovega olja
- 1 žličko sladkorja
- 3–4 žlice svetle sojine omake
- približno 75 ml juhe
Priprava
Meso zrežite na rezine, mlado čebulo pa na koščke. Čebulo in česen lupite ter na drobno sesekljajte. Pak choi zrežite na četrtine in ga od 2 do 3 minute blanširajte v vreli osoljeni vodi. Nato ga na cedilu prelijte z mrzlo vodo in ga odcedite. Čili očistite in na drobno sesekljajte. Ingver olupite in prav tako na drobno sesekljajte. Kozice oplaknite in osušite.
Rezance skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže in jih odcedite. Popecite jih na vročem olju in jih poberite iz ponve. V ponvi od 2 do 3 minute pecite piščanca, obe čebuli, pak choi in česen. Dodajte čili, ingver in kozice ter pražite še od 3 do 4 minute. Začinite s soljo, sladkorjem in sojino omako. Prilijte juho, vmešajte rezance in jed med mešanjem pregrejte.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 70 g.