Špinačna juha je okusen in zdrav obrok.
Privoščite si lahko juho, ki je hkrati zaradi svoje barve tudi prava paša za oči.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 1 žlico masla
- 2 žlici moke
- 900 ml perutninske juhe
- sol, sveže mleti poper
- 120 ml smetane za kuhanje
- smetano za okrasitev
Priprava:
1 Špinačo oplaknite, jo odcedite in odstranite trše dele. Liste dajte v vrelo vodo, jih kuhajte 1 minuto in jih nato takoj odcedite. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na 1 žlici masla. Potresite jo z moko, premešajte in dodajte še polovico juhe. Vse skupaj naj lahno vre 8 minut, nato pa dodajte še preostalo juho.
2 Primešajte še špinačo in juho pustite na nizki temperaturi lahno vreti 6 minut. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte smetano in juho pretlačite s paličnim mešalnikom.
3 Juho ponovno malce segrejte, jo razdelite po skodelicah in po njen zarišite tanko črto smetane. Postrežete jo lahko s popečenimi trakovi šunke.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?