Goveji ramsteak, kisle kumarice, gorčica ... Kombinacija, ki se ji je težko upreti.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 krompirja
- 4 majhne kisle kumarice
- 2 čebuli
- 8 manjših rezin govejega ramsteka
- sol, sveže mleti poper
- 4 žlice gorčice
- 4 hrenovke
- 3 žlice masti
- 300 ml piva lager
- 2 žlici moke
Priprava:
1 Olupite krompir in ga po dolgem zrežite na četrtine. Kumarice prerežite po dolgem. Olupite čebuli. Eno zrežite na krhlje, drugo drobno sesekljajte.
2 Očistite meso in ga dobro potolcite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga položite na delovno površino. Rezine mesa premažite z gorčico in na vsakega dajte pol hrenovke, košček krompirja in kumarice ter nekaj krhljev čebule.
3 Meso zvijte in ga povežite z vrvico. Z vseh strani ga rjavo zapecite na masti. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo. Nato meso ponovno položite v kozico, ga zalijte s pivom, kozico pokrijte in meso dušite 20 minut. Če je treba, dodajte še malo piva.
4 Ko se meso zmehča, ga vzemite ven. Omako zgostite z moko, umešano z malo piva. Če je treba omako razredčiti, ji dodajte vodo. Lahno naj vre 5 minut. Nato vanjo položite zvitke in jih pogrejte. Jed postrezite z rižem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?