Sočno meso – žlahtno polnjeno.
Za 3 osebe potrebujete:
- 750 g belih belušev
- sol
- 100 g šampinjonov
- 2 žlici olja
- 1 tanko steblo pora
- 1 paradižnik
- 1 zavitek praška za holandsko omako (na primer Knorr)
- 125 g masla
- 4 žlice smetane za kuhanje
- 3 svinjske zrezke (po 120 g)
Priprava:
Beluše olupite in jih 15 minut kuhajte v slani vodi. Očiščene gobe zrežite na rezine. Približno 4 minute jih pecite na 1 žlici olja. Por po dolgem prepolovite in ga približno 5 minut kuhajte v slani vodi. Paradižnik zrežite na kocke.
Prašek za omako zmešajte s 125 ml vode in mešanico med mešanjem zavrite. Pri nizki temperaturi primešajte maslo. Nato primešajte še smetano za kuhanje in gobe.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrezke na olju z vsake strani pecite po 1 minuto in jih nato začinite. Vsakega ovijte okoli 3 do 4 belušev. Okoli zvitkov ovijte še por in ga spnite z zobotrebci. Zvitke položite v namaščen pekač. Prelijte z omako. Potresite s paradižniki. Zvitke 10 do 12 minut pecite na drugem nivoju pečice od spodaj.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati 13 g.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa