Odlična zamisel za okusne beluše!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g zelenih belušev
- 400 g korenja
- sol
- 100 g pršuta
- 2 velika paradižnika
- 100 ml olivnega olja
- svež peteršilj
- sveže mleti barviti poper
- sok 1 limone
Priprava:
1 Beluše očistite in odrežite olesenele dele. Korenje oplaknite in ga zrežite na paličice.
2 Korenje in beluše 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Nato zelenjavo ohladite pod tekočo vodo. Razdelite jih na 4 dele in jih ovijte v pršut.
3 Operite paradižnike, odstranite semena in jih zrežite na kocke. Stresite jih v skledo, prelijte z oljem in primešajte sesekljan peteršilj, sol, poper in limonov sok. Začinite s soljo in postrezite s polivko. Dodate lahko še češnjeve paradižnike in rukolo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem