Belušev se res ne moremo naveličati ... Tokrat v kombinaciji z listnatim testom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g zelenih belušev
- sol, sveže mleti črni poper
- 270 g listnatega testa
- 80 g kremnega smetanovega namaza
- 80 g pršuta
- 1 jajce
- sezamova semena
Priprava:
1 Beluše oplaknite in jim odrežite olesenele konce. Položite jih v vrelo slano vodo in jih kuhajte 5 minut. Nato jih odcedite in takoj ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite in beluše začinite s soljo in poprom.
2 Razgrnite testo in ga malce razvaljajte. Premažite ga s kremnim namazom in obložite s pršutom. Nato ga zrežite na 1 cm široke trakove ter jih ovijte okoli stebel belušev. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
3 Zvitke premažite s stepnim jajcem in potresite s sezamom. 7 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kislo smetano in drobnjakom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem