Poletje nas razveseljuje tudi s sadnimi in sočnimi sladicami.
Tokrat vam predstavljamo recept za okusne biskvitne omlete z jagodami.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 majhni jajci
- ščepec soli
- 80 g drobno mletega sladkorja
- 60 g moke
- 2 žlici škroba
- 2 žlici vode
Za nadev:
- 250 ml smetane
- pest jagod
- 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Na papir za peko narišite 4 kroge, s premerom 12 cm, in papir položite v pekač. Ločite rumenjake od beljakov. Beljaka stepite s ščepcem soli. Rumenjaka penasto stepite s sladkorjem. Dodajte moko s škrobom, malo vode in na koncu počasi primešajte še sneg beljakov.
2 Testo porazdelite po 4 krogih in ga enakomerno pogladite. Omlete 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Robovi ne smejo porjaveti. Pekač vzemite iz pečice in prekrijte omlete s kuhinjsko krpo ter jih prevrnite na delovno površino. Previdno odstranite papir in še vroče omlete oblijte okoli valjarja.
3 Štiri jagode prihranite za pozneje, preostale pa zmečkajte z vilicami. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Previdno primešajte zmečkane jagode. Ohlajene omlete napolnite s pripravljenim nadevom in jih okrasite s preostalimi jagodami.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl