Biskvitne omlete z jagodami

20. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Biskvitne omlete z jagodami (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje nas razveseljuje tudi s sadnimi in sočnimi sladicami.

Tokrat vam predstavljamo recept za okusne biskvitne omlete z jagodami.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 majhni jajci
  • ščepec soli
  • 80 g drobno mletega sladkorja
  • 60 g moke
  • 2 žlici škroba
  • 2 žlici vode

Za nadev:

  • 250 ml smetane
  • pest jagod
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Na papir za peko narišite 4 kroge, s premerom 12 cm, in papir položite v pekač. Ločite rumenjake od beljakov. Beljaka stepite s ščepcem soli. Rumenjaka penasto stepite s sladkorjem. Dodajte moko s škrobom, malo vode in na koncu počasi primešajte še sneg beljakov.

2 Testo porazdelite po 4 krogih in ga enakomerno pogladite. Omlete 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Robovi ne smejo porjaveti. Pekač vzemite iz pečice in prekrijte omlete s kuhinjsko krpo ter jih prevrnite na delovno površino. Previdno odstranite papir in še vroče omlete oblijte okoli valjarja.

"Presenetljivo odkritje" pod gladino oceana, ki bi lahko imelo velike posledice za svet

3 Štiri jagode prihranite za pozneje, preostale pa zmečkajte z vilicami. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Previdno primešajte zmečkane jagode. Ohlajene omlete napolnite s pripravljenim nadevom in jih okrasite s preostalimi jagodami.