Lahka juhica za vroč poletni dan
Sestavine za 4 osebe
- 500 g mesa krapov s kostmi
- 6 zrn popra
- 3 zrna pimenta
- 1 večji lovorov list
- 150 g korenovk
- 2 stebli belušne zelene
- 2 korenčka
- 150 g zelene
- 2 majhni čebuli
- 150 g pora
- 1.200 ml vode
- 1 rdeča paprika
- sol, poper
- 1 vejica koprca
Priprava
Meso ribe oplaknite, ga zložite v večjo posodo in dodajte oplaknjene začimbe. Korenovke očistite, jih s kuhinjsko nitjo povežite in jih skupaj z olupljeno čebulo položite na ribo. Prilijte vodo in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da juha lahno vre približno 45 minut. Nato jo precedite skozi gosto cedilo.
Preostalo zelenjavo zrežite na koščke, te prelijte z juho in skuhajte do mehkega. Belušno zeleno in papriko dodajte proti koncu. V juho dajte nazaj tudi kose ribe, jo začinite s soljo in poprom ter potresite s sesekljanim koprcem.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut
Na osebo približno 250 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 19 g
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija