Marmorni kolač z borovnicami za piko na i...
Za 10 kosov potrebujete:
- 200 g moke
- 40 g praška za vaniljev puding
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 250 g masla
- 4 jajca
- 200 g drobno mletega sladkorja
- maslo in moko za model
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 50 ml mleka
- 30 g kakava
- 150 g borovnic
- 200 g smetane
- borovnice za okrasitev
Priprava:
1 Moko, prašek za puding in pecilni prašek presejte. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo zmehčajte na sobni temperaturi. Penasto ga stepite s 100 g sladkorja, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte preostali sladkor in jih stepite v trd sneg. Primešajte ga masleni jajčni kremi in nato dodajte še moko in mleko.
2 Eno tretjino testa dajte v drugo skledo in ji primešajte kakav.
3 Pravokotni model namastite in pomokajte. Vanj dajte svetlo testo in ga pogladite. Po dolžini ene strani razporedite borovnice, po dolžini druge pa temno testo. Vse skupaj premešajte z nabodalom, da dobite marmoriran učinek.
4 Kolač približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite ga s stepeno smetano in okrasite z borovnicami.