Priljubljena klasika iz Amerike. Lahko jih pripravite tudi z malinami ali višnjami.
Za približno 12 kosov potrebujete:
- 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
- 270 g moke
- 120 g mehkega masla
- 120 g trstnega sladkorja
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
- 2 ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- 250 g jogurta
Priprava:
Pripravite borovnice in jih povaljajte v 2 žlicah moke. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.
Maslo in sladkor stepite v gladko kremo. Dodajte jajce in ga penasto stepite. Preostalo moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom in sodo bikarbono ter jo skupaj z jogurtom vmešajte v masleno kremo. Testo dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno navlažijo.
Na koncu s kuhalnico previdno primešajte še borovnice. Testo razdelite po modelčkih in ga v pečici pecite 20–25 minut. Pečene mafine vzemite iz pečice, jih poberite iz pekača in preložite na rešetko, kjer naj se ohladijo.
Čas priprave: približno 50 minut
Na kos: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 28 g
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja