Božični kruhki

10. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Preprost božični meni, ki vas bo nadvušil

Testo za kruhke

  • 1,5 kg mehke moke
  • ščepec soli
  • 0,5 dl olivnega olja
  • 1 dl radenske 
  • jajce
  • kocka kvasa
  • 0,5 l mlačne vode

Priprava

Iz vseh sestavin naredimo testo in ga pustimo počivati vsaj pol ure. Spočitega na tenko razvaljamo in z okroglim modelčkom izrežemo kroge. Položimo jih na pomaščen pekač, premažemo z jajcem in posujemo z različnimi semeni ter siri. Spečemo v pečici.

Z bivoljo mocarelo, češnjevim paradižnikom in svežo baziliko

Na kruhek najprej položimo rukolo, ki smo jo marinirali z limoninim sokom, olivnim oljem in soljo. Obložimo z narezano bivoljo mocarelo in češnjevim paradižnikom ter listki sveže bazilike.

S pršutom in mariniranimi olivami

Na kruhek najprej damo mlado solatko, obložimo s pršutom, olivami in pokapamo z olivnim oljem.

S kapesanto in popečenimi kozicami

Kapesanto očistimo, posolimo, pokapamo z olivnim oljem, posujemo z ribanim sirom in zgratiniramo v pečici. Kozico olupimo in na hitro popečemo na olivnem olju. Skupaj obložimo kruhek, zraven dodamo še malo sveže mlade solatke in rezinice limone.

Z govejo tagliato, strganim gran padanom in tartufinim oljem

Cel kos govejega fileja popečemo in narežemo na tanke rezine. Na kruhek najprej damo rukolo, nato govejo tagliato, posujemo s strganim gran padanom in pokapamo s tartufinim oljem.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"