Božični kruhki

10. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Preprost božični meni, ki vas bo nadvušil

Testo za kruhke

  • 1,5 kg mehke moke
  • ščepec soli
  • 0,5 dl olivnega olja
  • 1 dl radenske 
  • jajce
  • kocka kvasa
  • 0,5 l mlačne vode

Priprava

Iz vseh sestavin naredimo testo in ga pustimo počivati vsaj pol ure. Spočitega na tenko razvaljamo in z okroglim modelčkom izrežemo kroge. Položimo jih na pomaščen pekač, premažemo z jajcem in posujemo z različnimi semeni ter siri. Spečemo v pečici.

Z bivoljo mocarelo, češnjevim paradižnikom in svežo baziliko

Na kruhek najprej položimo rukolo, ki smo jo marinirali z limoninim sokom, olivnim oljem in soljo. Obložimo z narezano bivoljo mocarelo in češnjevim paradižnikom ter listki sveže bazilike.

S pršutom in mariniranimi olivami

Na kruhek najprej damo mlado solatko, obložimo s pršutom, olivami in pokapamo z olivnim oljem.

S kapesanto in popečenimi kozicami

Kapesanto očistimo, posolimo, pokapamo z olivnim oljem, posujemo z ribanim sirom in zgratiniramo v pečici. Kozico olupimo in na hitro popečemo na olivnem olju. Skupaj obložimo kruhek, zraven dodamo še malo sveže mlade solatke in rezinice limone.

Oglasil se je Ivica Kostelić in zavrnil navedbe, da ga je zasul plaz
Z govejo tagliato, strganim gran padanom in tartufinim oljem

Cel kos govejega fileja popečemo in narežemo na tanke rezine. Na kruhek najprej damo rukolo, nato govejo tagliato, posujemo s strganim gran padanom in pokapamo s tartufinim oljem.