Preprost božični meni, ki vas bo nadvušil
Testo za kruhke
- 1,5 kg mehke moke
- ščepec soli
- 0,5 dl olivnega olja
- 1 dl radenske
- jajce
- kocka kvasa
- 0,5 l mlačne vode
Priprava
Iz vseh sestavin naredimo testo in ga pustimo počivati vsaj pol ure. Spočitega na tenko razvaljamo in z okroglim modelčkom izrežemo kroge. Položimo jih na pomaščen pekač, premažemo z jajcem in posujemo z različnimi semeni ter siri. Spečemo v pečici.
Z bivoljo mocarelo, češnjevim paradižnikom in svežo baziliko
Na kruhek najprej položimo rukolo, ki smo jo marinirali z limoninim sokom, olivnim oljem in soljo. Obložimo z narezano bivoljo mocarelo in češnjevim paradižnikom ter listki sveže bazilike.
S pršutom in mariniranimi olivami
Na kruhek najprej damo mlado solatko, obložimo s pršutom, olivami in pokapamo z olivnim oljem.
S kapesanto in popečenimi kozicami
Kapesanto očistimo, posolimo, pokapamo z olivnim oljem, posujemo z ribanim sirom in zgratiniramo v pečici. Kozico olupimo in na hitro popečemo na olivnem olju. Skupaj obložimo kruhek, zraven dodamo še malo sveže mlade solatke in rezinice limone.
Z govejo tagliato, strganim gran padanom in tartufinim oljem
Cel kos govejega fileja popečemo in narežemo na tanke rezine. Na kruhek najprej damo rukolo, nato govejo tagliato, posujemo s strganim gran padanom in pokapamo s tartufinim oljem.