Sladko kot med
Sestavine za približno 30 kosov
- 600 g moke
 - 300 g sladkorja v prahu
 - 200 g medu
 - 150 g masla
 - 3 jajca
 - 3 žlice mletega cimeta
 - 2 žlički sode bikarbone
 - 1 žlička mletih klinčkov
 - naribana lupinica 1 limone
 - 1 jajce
 - slivova marmelada
 - čokoladna kuvertura
 
Priprava
Iz presejane moke, sladkorja, medu, masla, jajc, začimb, limonine lupinice in sode zgnetite voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini približno pol centimetra debelo in ga zrežite na kroge. Sredi vsakega kroga izrežite še manjši krog. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih v pečici pri 180 stopinjah (ventilatorsko pri 160 stopinjah) pecite, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Ko se ohladijo, po dva piškota zlepite skupaj s slivovo marmelado in jih okrasite s čokoladnimi črticami.