Sladko kot med
Sestavine za približno 30 kosov
- 600 g moke
- 300 g sladkorja v prahu
- 200 g medu
- 150 g masla
- 3 jajca
- 3 žlice mletega cimeta
- 2 žlički sode bikarbone
- 1 žlička mletih klinčkov
- naribana lupinica 1 limone
- 1 jajce
- slivova marmelada
- čokoladna kuvertura
Priprava
Iz presejane moke, sladkorja, medu, masla, jajc, začimb, limonine lupinice in sode zgnetite voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini približno pol centimetra debelo in ga zrežite na kroge. Sredi vsakega kroga izrežite še manjši krog. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih v pečici pri 180 stopinjah (ventilatorsko pri 160 stopinjah) pecite, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Ko se ohladijo, po dva piškota zlepite skupaj s slivovo marmelado in jih okrasite s čokoladnimi črticami.