Ti piškoti bodo res polepšali praznične dni!
Za 34 piškotov potrebujete:
Za testo:
- 400 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 žličko pecilnega praška
- 2 žlici jajčnega likerja
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 200 g zmehčanega masla ali margarine
Za kremo:
- 250 ml mleka
- 30 g sladkorja
- 1/2 zavitka praška za vaniljev puding
- 125 g zmehčanega masla
- 4 žlice jajčnega likerja
Priprava:
1 Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in vaniljev sladkor, dodajte liker, kocke zmehčanega masla in rumenjaka ter zgnetite mehko in voljno testo.
2 Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 3 mm debelo in izrežite poljubne oblike. Na sredini polovice piškotov naredite še majhno luknjo. Testo razporedite po papirju za peko in piškote 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 V tem času pripravite kremo. Dve tretjini preostalega mleka zlijte v kozico, dodajte sladkor in mleko zavrite. Preostalemu mleku primešajte prašek za puding, mešanico vmešajte v vrelo mleko in kremo pustite lahno vreti približno 4 minute, da se lepo zgosti. Ohladite jo z mešanjem. Nato primešajte še kocke zmehčanega masla in jajčni liker.
4 Kremo razporedite po piškotih brez luknje in nanjo položite drugo polovico piškotov. Nato jih za najmanj 60 minut postavite v hladilnik. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem.