Ob sladici predlagamo teranov liker.
Sestavine
- 125 g moke
- 4 žlice pecilnega praška
- 125 g jedilnega škroba
- 5 jajc
- 2 dl olja
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 2 dl jajčnega likerja
Priprava
Moko, škrob in pecilni prašek zmešamo. V skledi z mešalnikom penasto vmešamo jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Med mešanjem dodamo jajčni liker in olje. V jajčno zmes počasi dodajamo moko.
Testo stresemo v naoljen in pomokan model in ga pečemo 60 minut pri 190 stopinjah. Pečen šarkelj pustimo malo počivati, nato ga zvrnemo iz modela in posipamo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave približno 80 minut.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek