Zdrav kot riba v morju, pravimo. Še vedno velja, da so ribe zdrava in kakovostna hrana. Privoščite si jih, kjerkoli. Na tržnici, v restavraciji ali doma.
Za 4 osebe potrebujemo:
- 800 g fileta brancina
- 1 veliko bučko, narezano na rezance
- 1 steblo zelene, narezano na rezance
- 1 papriko, narezano na rezance
- 10 izkoščičenih in narezanih črnih oliv
- 2 sesekljana stroka česna
- oljčno olje
- rožmarin
- drobnjak
- belo vino
- maslo
Priprava:
1. Bučko, zeleno in papriko očistimo, operemo in narežemo. Vse skupaj damo v skledo, solimo in pomešamo s sesekljanim česnom, narezanimi olivami, drobnjakom in rožmarinom.
2. Odrežemo štiri večje pravokotne liste papirja za peko. Vsak list prepognemo na polovico po diagonali. Robove papirja premažemo z maslom. Na eno polovico položimo kos fileta, po okusu ga solimo. Na file naložimo pripravljeno zelenjavo in pokapljamo z oljčnim oljem ter belim vinom. Z drugo polovico papirja prekrijemo ribo in robove stisnemo s pregibanjem, da dobimo škartoc.
3. Škartoce položimo na pekač in približno 20 minut pečemo v pečici, segreti na 180°C.
Čas priprave: približno 40 minut.
Čas peke: približno 20 minut.