Kolač, ki bo navdušil!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
Za drobljenec:
- 100 g moke
- 70 g drobno mletega sladkorja
- 90 g masla
- maslo in moko za model
In še:
- 2 beljaka
- 500 g kremnega smetanovega namaza
- 350 g breskev (vloženih ali svežih)
Priprava:
1 Maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Dodajte moko in zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Pečico segrejte na 180 stopinj. Namastite in pomokajte pravokotni pekač. Testo razvaljajte 5 mm debelo in z njim obložite pekač. Testo pecite toliko časa, da lahno porjavi. Počakajte, da se hladi. Temperaturo pečice znižajte na 165 stopinj.
3 Moko in sladkor stresite v skledo in ju pregnetite z maslom, tako da dobite mrvice.
4 V drugi skledi stepajte beljake toliko časa, da se začnejo tvoriti konice. Nato sneg primešajte kremnemu smetanovemu namazu. Porazdelite ga po delno pečenem testu. Povrhu razporedite rezine breskev in jih potresite z mrvicami. Kolač 40 minut pecite pri 165 stopinjah.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem