Breskova kremna torta

30. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Breskova kremna torta (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Rahel mandljev biskvit je prekrit z nežno kremo

Za 12 kosov potrebujete

  • 3 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 130 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 40 g mletih mandljev (olupljenih)
  • 12 listov želatine
  • 250 g breskev (svežih in brez koščic ali pa iz pločevinke)
  • 150 g vaniljevega jogurta
  • 500 g puste skute
  • 300 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte malce soli in iz njih stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z 90 g sladkorja. Moko zmešajte s pecilnim praškom, mešanico presejte in jo primešajte rumenjakovi peni. Nato primešajte še sneg in nato mandlje.

Biskvitno testo prelijte v tortni model (premera 26 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in ga pecite 20–25 minut. Nato počakajte, da se ohladi, ga prevrnite iz modla in odstranite papir.

Želatino namočite. Breskve pretlačite s paličnim mešalnikom. Zmešajte jih z jogurtom, skuto in preostalim sladkorjem. Želatino nato ožemite in jo stopite. Najprej jo zmešajte s 4 žlicami kreme, nato pa dodajte še preostalo. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.

Umrla je ena najbolj znanih slovenskih ilustratork Ančka Gošnik Godec

Biskvit položite na tortni pladenj in ga obdajte s tortnim obročem. Po njem razporedite kremo, jo pogladite in torto pokrijte. Za 4 ure jo postavite v hladilnik. Po želji jo okrasite še s krhlji breskev in meto.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + hlajenje 4 ure.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja