Rahel mandljev biskvit je prekrit z nežno kremo
Za 12 kosov potrebujete
- 3 jajca
- 1 ščepec soli
- 130 g sladkorja
- 60 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 40 g mletih mandljev (olupljenih)
- 12 listov želatine
- 250 g breskev (svežih in brez koščic ali pa iz pločevinke)
- 150 g vaniljevega jogurta
- 500 g puste skute
- 300 g smetane
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte malce soli in iz njih stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z 90 g sladkorja. Moko zmešajte s pecilnim praškom, mešanico presejte in jo primešajte rumenjakovi peni. Nato primešajte še sneg in nato mandlje.
Biskvitno testo prelijte v tortni model (premera 26 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in ga pecite 20–25 minut. Nato počakajte, da se ohladi, ga prevrnite iz modla in odstranite papir.
Želatino namočite. Breskve pretlačite s paličnim mešalnikom. Zmešajte jih z jogurtom, skuto in preostalim sladkorjem. Želatino nato ožemite in jo stopite. Najprej jo zmešajte s 4 žlicami kreme, nato pa dodajte še preostalo. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.
Biskvit položite na tortni pladenj in ga obdajte s tortnim obročem. Po njem razporedite kremo, jo pogladite in torto pokrijte. Za 4 ure jo postavite v hladilnik. Po želji jo okrasite še s krhlji breskev in meto.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + hlajenje 4 ure.
Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija