Okusna in slastna sladica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 250 ml beljakov (približno 8)
- 170 g sladkorja
- 100 g moke
- 70 g kokosove moke
- 2 žlici sladkorja v prahu
Za kremo:
- 150 g temne čokolade
- 40 g masla
- 250 ml smetane
- 200 ml kisle smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 1 zavitek želatine
- 100 ml vode
Za okrasitev:
- 4 breskve
- ½ zavitka prozornega tortnega obliva
Priprava:
1 Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v gosto peno. Nato primešajte še moko in kokosovo moko. Pripravljeno testo razdelite na 4 dele. Na papir za peko narišite kroge (premer 24 cm) in jih napolnite z beljakovo peno. Pred peko jih potresite še s sladkorjem v prahu. Vsak del testa približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki počakajte, da se ohladijo, nato pa odstranite papir za peko.
2 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in nato v njej stopite zmehčano maslo. Pečeno testo zložite drugo na drugo in odrežite robove. Nato jih premažite s čokoladno kremo, jih izmenjaje zložite v tortni model in ga postavite v hladilnik.
3 Smetano čvrsto stepite. Nato ji dodajte še kislo smetano, sladkor in vaniljev sladkor. Želatino pripravite po navodilih z embalaže in jo primešajte kremi. Porazdelite jo po testu v modlu in torto postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.
4 Očistite breskve, odstranite koščice in sadje zrežite na kocke. Porazdelite jih po strjeni kremi in po njih prelijte tortni obliv, ki ste ga pripravili po navodilih z embalaže. Na koncu okrasite še s stopljeno čokolado.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?