Breskova torta

1. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Breskova torta (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna in slastna sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 ml beljakov (približno 8)
  • 170 g sladkorja
  • 100 g moke 
  • 70 g kokosove moke
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Za kremo:

  • 150 g temne čokolade
  • 40 g masla
  • 250 ml smetane
  • 200 ml kisle smetane 
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 zavitek želatine
  • 100 ml vode

Za okrasitev:

  • 4 breskve
  • ½ zavitka prozornega tortnega obliva

Priprava:

1 Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v gosto peno. Nato primešajte še moko in kokosovo moko. Pripravljeno testo razdelite na 4 dele. Na papir za peko narišite kroge (premer 24 cm) in jih napolnite z beljakovo peno. Pred peko jih potresite še s sladkorjem v prahu. Vsak del testa približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki počakajte, da se ohladijo, nato pa odstranite papir za peko.

2 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in nato v njej stopite zmehčano maslo. Pečeno testo zložite drugo na drugo in odrežite robove. Nato jih premažite s čokoladno kremo, jih izmenjaje zložite v tortni model in ga postavite v hladilnik.

3 Smetano čvrsto stepite. Nato ji dodajte še kislo smetano, sladkor in vaniljev sladkor. Želatino pripravite po navodilih z embalaže in jo primešajte kremi. Porazdelite jo po testu v modlu in torto postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.

4 Očistite breskve, odstranite koščice in sadje zrežite na kocke. Porazdelite jih po strjeni kremi in po njih prelijte tortni obliv, ki ste ga pripravili po navodilih z embalaže. Na koncu okrasite še s stopljeno čokolado.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?