Slastna sladica z dodatkom mandljev.
Za 4 osebe potrebujete
- 160 g mlečne čokolade
- 160 g temne čokolade
- 100 g masla
- 2 žlički kisle smetane
- 3 jajca
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 ščepec soli
- 160 g moke
- 3 žlice kakava v prahu
- 80 g zmletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
Priprava
Obe čokoladi na grobo sesekljajte in ju raztopite skupaj z narezanim maslom. Čokoladi primešajte kislo smetano in jo ohladite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorska pečica je manj primerna, ker brownieji niso tako sočni).
Jajca, sladkor in sol stepajte vsaj 5 minut, da nastane zelo penasta masa. Primešajte ohlajeno, a še vedno tekočo čokolado z maslom. Moko zmešajte z mandlji in pecilnim praškom ter mešanico vmešajte v čokoladno maso.
Kvadratni pekač (25 x 25 cm) namastite in posujte z drobtinami. Tekoče testo prelijte v pekač in ga v pečici na srednjem vodilu pecite od 30 do 40 minut. Kolač mora v notranjosti ostati še malo kremast. Ohlajenega zrežite na koščke.
Čas priprave: približno 1 ura
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl