Bržolni (rib eye) steak

14. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bržolni (rib eye) steak (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Zapeljivo sočen.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • 2 vejici rožmarina 
  • 4 vejice timijana 
  • 1 žličko mlete sladke paprike 
  • sol in poper
  • 4 žlice repičnega olja 
  • 4 bržolne steake (po 200 g)
Priprava:

1. Krompir olupite in ga operite. Nato ga zrežite na 1 cm široke paličice. Te za približno 10 minut denite v hladno vodo. Nato jih dobro odcedite in otrite s papirnato brisačo. 

2. Zelišča oplaknite, jih otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Primešajte jim še mleto papriko in 1 žličko soli. 

3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir zmešajte z 2 žlicama olja in ga potresite z začimbno soljo. Nato ga porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Krompir pecite v pečici približno 30 minut.

4. V tem času v ponvi segrejte preostalo olje. Steake oplaknite, jih otrite do suhega in jih z vsake strani na visoki temperaturi pecite približno 2 uri. Na srednji temperaturi jih do konca pecite še približno 5 minut. Nato jih začinite s soljo in poprom. Steake postrezite z zeliščnim ocvrtim krompirčkom in jed po želji še okrasite.

Čas priprave: 60 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?